Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cartierul Fabric din Timișoara va trece printr-o regenerare urbană în valoare de milioane de euro. Proiectanții, aleși pe criterii de calitate, nu preț

Una dintre cele mai vechi zone din Timișoara, fostul cartier industrial antebelic Fabric, va fi total transformat de primărie, în cadrul unui proiect de mari dimensiuni ce va schimba total modul în care va arăta cartierul. Finanțarea este în valoare de zeci de milioane de euro și va fi asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene.

Primăria Timișoara a anunțat demararea procedurii pentru găsirea unei echipe care se va ocupa de realizara contractului de proiectare pentru obiectivul de investiție „Regenerare urbană – Zona Piața Traian”.

Obiectivul final al proiectului este transformarea radicală a zonei Traian, pe care Primăria Timișoara o propune ca un loc de recreere și relaxare pentru cetățeni, cu mai multe scuaruri, spații publice, culturale, verzi, pietonale și pentru biciclete.

Ca o noutate, în procesul de atribuire a contractului de proiectare, vor primi puncte suplimentare, echipele care au arhitecți sau peisagiști care au obținut un premiu sau mențiune în cadrul unui concurs la nivel național sau internațional pentru un concept de amenajare a unei zone urbane publice sau private. Ofertele se pot depune până în 8 noiembrie 2021.

”Nu ne mai mulțumim cu ”ieftin”, pentru că lucrările ieftine s-au dovedit, în timp, extrem de scumpe. Vrem alături de noi, profesioniști de excepție, care au demonstrat că orașele se schimbă prin calitatea lucrărilor. La finalul lucrărilor, estimăm că într-un orizont de cel mult 5 ani, zona Piața Traian va fi un al doilea centru al orașului. Obiectivul final este ca în următorii ani Timișoara să redevină un oraș cu mai multe centre, așa cum ne-am angajat în programul de guvernare locală”, a declarat primarul Dominic Fritz

În cadrul proiectului, patru piețe și 12 străzi din zona Traian vor intra într-un amplu proces de reabilitare, care este centrat pe nevoile timișoreanului de spațiu de relaxare și petrecere a timpului liber, verde, deplasare pietonală și velo, Vor apărea noi spații pietonale, o rețea de piste pentru biciclete, extinderi de zone verzi, refacerea unui fost parc care acum este asfaltat, accesibilizarea întregului spațiu pentru persoane cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, persoane în vârstă, copii)

Finanțarea pentru implementarea proiectului de revitalizare a zonei Traian se va face cu fonduri europene. Prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 vor fi finanțate parțial costurile de proiectare și prin Programul Operațional 2021-2027 vor fi finanțate lucrările de execuție.

Termenul de depunere a ofertelor este 8 noiembrie, suma alocată fiind de 1.361.344,54 lei, fără TVA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Topband anunță o investiție de 30 milioane de dolari la Timișoara

Articolul următor

O nouă stație termică geotermală, de circa 4 milioane de euro, la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share