Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Traseu velo pe ruta fostei căii ferate din Sâncraiu

Cele două comune ar urma să fie conectate la oraș pentru stimularea turismului și a forței de muncă

O primă etapă din pista de biciclete de pe traseul dintre localitățile clujene Huedin, Sâncraiu și Călățele a prins contur.  

„O poveste frumoasă despre cum un vechi traseu al căii ferate e transformat într-un traseu velo care să lege trei comunități: comuna Sâncraiu a inaugurat traseul realizat pe teritoriul său – urmează Huedinul, sper că și Călățele. Felicitări administrației locale și tuturor celor care au contribuit la acest frumos proiect!

Dacă doriți să vă încărcați bateriile vă recomand acest traseu. Este plin de panorame minunate. Dacă tot ajungeți în Sâncraiu, merită să faceți un tur al satului și să admirați arhitectură vernaculară minunată de acolo. Sat de gospodari. Gratulalunk!”, a transmis arhitectul județului Cluj, Claudiu Salanță.

Cele trei localităţi și-au propus să construiască o pistă de biciclete pe traseul liniei dezafectate de cale ferată, prin atragerea unei finanțări europene de 200.000 de euro. Primarul din Sâncraiu, Andrei Poka, a explicat că Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a CFR Infrastructură a aprobat trecerea terenului căii ferate dezafectate, de 15 km, în patrimoniul celor trei localităţi.

“Am putea atrage turişti care să meargă cu bicicleta de la Huedin la Călăţele, trecând prin Sâncraiu”, a spus Poka. În această comună există 46 de pensiuni agro-turistice, localitatea fiind extrem de populară, mai ales în rândurile turiştilor maghiari care vizitează Transilvania.

Ideea construirii unei piste de biciclete a apărut şi ca urmare a faptului că şinele au fost distruse sau vândute de-a lungul timpului. O altă utilizare ar fi pentru navetiștii din cele două comune care lucrează în Huedin. Localitățile fac parte din Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Napoca – Porolissum, care a alocat o sumă de bani pentru acest tip de proiecte.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Morphoza a amenajat birourile Traust

Articolul următor

Angajații camerei de comerț din Maramureș, chemați să se perfecționeze în India

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share