Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Petroliștii azeri de la SOCAR vor finanța “U” Cluj

Grupul din Azerbaijan face venituri anuale de zeci de miliarde de dolari din petrol și gaze

SOCAR, unul dintre liderii mondiali în domeniul extracției, procesării și transportului petrolului și a gazelor naturale, a devenit sponsor al clubului de fotbal Universitatea.

Acesta a fost sponsor oficial al Euro 2016 și al echipei Neftchi Baku (Azerbaijan). „SOCAR este alături de fotbalul românesc, prin această colaborare susținem performanța, talentul și munca echipei Universitatea Cluj. Aceste valori stau la baza companiei și ne bucurăm că le putem cultiva și în afara ariei noastre de activitate”, a declarat Hamza Karimov, CEO al Socar România.

Compania deținută de statul Azerbaijan este implicată în producția de petrol și gaze naturale. Din 2011, s-a implicat în România în crearea și consolidarea unei rețele de benzinării la nivel național. Aceasta a devenit unul dintre jucătorii importanți pe piața distribuției de carburanți și alte activități de trading petrolier din țara noastră. Investițiile SOCAR în România au creat 750 de locuri de muncă, în 60 de stații.

Primii pași în România au fost realizați în 2011, când a preluat compania de distribuție a carburanților Romtrans­petrol, controlată de Iulian și Doina Berescu (Botoșani), care dețineau 15 benzinării. SOCAR s-a născut din fuziunea companiilor petroliere de stat Azerneft și Azneftkimya. Grupul avea venituri anuale de 20 de miliarde de dolari. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Festival de tehnologie la Muzeul de Artă din Cluj

Articolul următor

Elevi de la Școala Gimnazială ”Aron Cotruș” din Arad, cei mai smart în energie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share