Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Festival de tehnologie la Muzeul de Artă din Cluj

Clujotronic a debutat cu o proiecție pe clădirea istorică a Muzeului de Artă

Ediția aniversară de 10 ani a Festivalului Clujotronic, inițiat de Centrul Cultural German (CCG) la Muzeul de Artă Cluj-Napoca în colaborare cu Institutul Cultural Francez, a consemnat o proiecție spectaculoasă pe clădirea istorică.  

Clujotronic este un festival dedicat fuziunii tehnologiei și artei în moduri și contexte noi pentru a crea experiențe inovative, inspiratoare pentru pasionații de tehnologie, artiști, publicul larg.

Multe dintre operele de artă și spectacolele prezentate aparțin categoriei de artă media nouă care cuprinde arta digitală, arta interactivă, jocurile video. Invitați din Franța, Germania și România au susținut prezentări scurte, de impact, despre munca și experiențele lor – dar și provocări.

“Avem proiecții uriașe, interactive, create de artiști independenți din Germania, Franța și România. O altă temă pentru Clujotronic este cea a jocurilor video serioase, care combină distracția cu educația și pot fi folosite în muzee, școli, medicină, de copii și adulți.

Festivalul cuprinde și un hackathon, o competiție pentru profesori, grupați în echipe, care concurează cu idei de creare a unor astfel de jocuri în studiourile specializate din Cluj”, a relatat Ingo Tegge, directorul CCG.

Cu această ocazie, a fost lansat, în premieră, Planet Warrior, primul joc video educativ brand Clujotronic. Acesta este rezultatul unui ideathon organizat  în luna mai, în cadrul căruia participanții au lucrat la conceptul unui joc video care să dezvolte capacitatea de luare a deciziilor și gândirea critică a adolescenților. Ideea a fost ulterior transformată într-un joc pe mobil de studioul clujean Tractor, Set, Go!.

Printre instalațiile de realitate virtuale prezentate se numără Empath, lucrare din cadrul Digital Interactive Arts, și Biolum, proiect franco-german ce propune o experiență science-fiction în realitate virtuală, prezentată, în premieră, în România. La jocurile video independente, selecția a fost orientată spre proiecte inovatoare din Franța, Germania și România.

În mediul online, pasionații de jocuri video au fost invitați să participe la două ateliere susținute de experți germani și francezi. Schimbul de idei și resurse va fi continuat prin dezbateri și discuții, tradiționalul Game Jam urmând să se desfășoare în luna noiembrie a acestui an.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Angajații camerei de comerț din Maramureș, chemați să se perfecționeze în India

Articolul următor

Petroliștii azeri de la SOCAR vor finanța “U” Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share