Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un taximetrist sălăjean a devenit jucător de bază pe piața vacilor de carne în Ardeal

Tânărul din Zalău a investit banii câștigați în străinătate în ferma din Dobrin I Foto: Sălajul Liber

Antreprenorul zălăuan Marius Pop și-a investit banii câștigați în străinătate și din activitatea de taximetrie în zootehnie, devenind un important producător pentru abatorul din Sibiu sau Ferma Zootehnică Baia Mare (FZBM).

Tânărul fermier a reușit, în doar cinci ani, să ajungă un jucător important pe piața vacilor de carne, conform Sălajul Liber. Pop produce carne de vițel pentru abatoare precum cel din Sibiu sau pentru FZBM. El iubește demult animalele, dorindu-și mereu să înființeze o fermă, în zona bunicilor, din localitatea Dobrin.

Pop a muncit mai mult timp peste hotare, în Spania și Italia, dar a activat și în taximetrie. Banii strânși i-a investit, în 2016, în vaci de carne, rasa Angus. A cumpărat primele 10 vaci de carne din Sibiu, aduse din Germania, pentru care a alocat 20.000 de euro. Acesta crește animalele pe pășunea satului Dobrin: vaci, viței și un taur de rasă, însămânțat dintr-o rasă celebră din Canada.

Toate animalele de aici sunt înregistrate în evidențele naționale, anual venind aici specialiști din Sibiu care monitorizează efectivul de animale. Pop dă de muncă mai multor oameni din sat și lucrează zeci de hectare de teren agricol. În ultima perioadă a scăzut substanțial ajutorul statului.

Dacă atunci când Pop s-a apucat de zootehnice subvenția pe cap de animal era de 1.300 de euro, s-a diminuat până la 180 de euro. În județul Sălaj, la ora actuală efectivul de vaci este de 18.460, în creștere față de 2020 (16.292). Cel mai mare efectiv a fost înregistrat acum aproape 30 de ani, când erau 41.992, conform Institutului Național de Statistică.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BVB, rebranduită

Articolul următor

Untold a schimbat gazonul după festivalul de pe Cluj Arena

Citește și:
Citeste mai mult

Tenaris și-a fixat strategia pentru România

Grupul metalurgic cu fabrică la Zalău se va concentra pe competitivitatea produselor, siguranța angajaților și protecția mediului. “Un…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share