Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sprijin guvernamental la plata facturilor de energie

Guvernul a adoptat o nouă măsură de compensare a facturilor la energie electrică și gaze naturale pentru această iarnă. Prin această ordonanță de urgență un număr de 5,2 milioane de gospodări vor primi ajutor pentru plata facturilor la energie electrică și 2,2 milioane de gospodării pentru plata facturilor la gaze naturale.

Pentru consumul de energie electrică pot benefica de schema de compensare persoanele fizice al căror consum de energie electrică în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022 se situează între 150 kWh – 1.000 kWh. Schema de compensare pentru energie electrică vizează acordarea unei compensări la plata facturilor de energie electrică în valoare de până la 21 bani/kWh.

Clienții casnici beneficiari ai schemei de compensare aferente consumului de gaze naturale sunt persoanele fizice al căror consum de gaze naturale în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022 se situează între 80 m3 – 1000 m3, inclusiv. Compensarea facturilor aferente consumului de gaze naturale se realizează prin aplicarea unei cote procentuale de 25% la un preț de referință de 125 lei/MWh. Practic, clienții casnici vor beneficia de o reducere a facturii de gaze naturale cu 25%, dar maxim până la valoarea prețului de referință de 125 lei/MWh.

În luna septembrie Parlamentul României a adoptat legea consumatorului vulnerabil, prin care în jur de 500.000 de gospodări vor primi sprijini pentru a acoperirea cheltuielilor cu energia electrică, gazele naturale și energia termică. Consumatorii casnici de energie electrică și de gaze naturale care beneficiază de sprijin în baza legii consumatorilor vulnerabili, pot beneficia și de această schemă de compensare.

În situația în care compensația este mai mare decât valoarea ajutorului acordat consumatorilor vulnerabili, clienții casnici pot primi diferența dintre compensare și ajutorul acordat în baza legii consumatorilor vulnerabili.

Total
13
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorii de vinuri cresc cererea de etichete la tipografia din Apahida

Articolul următor

Selgros se alătură Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România  

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
13
Share