Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

150 de branduri românești într-un muzeu pop-up

Automobilele ARO și Dacia ocupă un loc de cinste între exponatele de la Made in RO I Foto: IMC

Complexul comercial Iulius Mall Cluj (IMC) găzduiește un muzeu pop-up nonconformist, care le oferă vizitatorilor posibilitatea să facă o incursiune în istoria a 150 de branduri românești și a creației publicitare.

2.500 de exponate spun povestea unor branduri celebre din viața de zi cu zi a mai multor generații. Apar produse ca șoșonii Mociornița, motoreta Mobra, ciorapii Adesgo, pasta de dinți Cristal, locomotiva Malaxa, uleiul Luboil – Unirea, săpunul Cheia, lămpile Tungsram, cosmeticele Farmec, băuturile CI-CO și Brifcor, telefoanele Standard, biscuiții Eugenia, ciocolata Rom, mașina de gătit Aragaz, aspiratorul Ideal, bicicletele Pegas, supele Supco.

Sunt prezente și mărcile anilor ’90 care au anunțat sosirea capitalismului. Expoziția relevă cum a apărut publicitatea ca activitate în România, poveștile din spatele reclamelor și ale brandurilor naționale de altădată. Selecția de lucrări de artă publicitară și obiecte reunește piese autentice din mai multe perioade: antebelică, interbelică, dar și comunistă sau capitalistă contemporană.

Aceasta conține printuri (afişe, ziare, reviste), obiecte reprezentative pentru designul industrial de produse de larg consum, în decoruri autentice de epocă. Programul Made in RO deține o componentă educativă pentru pasionații de arte vizuale, design, modă, publicitate, istoria media, personalități și practicieni din comunicare, publicul larg.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul din Maramureș va subvenționa operatorii care vin cu zboruri externe

Articolul următor

Transilvania Business - 1

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share