Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul din Maramureș va subvenționa operatorii care vin cu zboruri externe

Diriguitorii aerogării de lângă Baia Mare vor să folosească “rețeta” comercială de la Oradea și Sibiu I Foto: Direct MM

Aeroportul Internațional Maramureș (AIM) beneficiază de bani europeni pentru subvenționarea operatorilor care să efectueze curse internaționale.   

Aleșii județeni au aprobat un proiect de hotărâre ce prevede acordarea schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității operatorilor aerieni și dezvoltarea aeroportului prin stimularea companiilor aeriene să introducă zboruri externe, de linie, regulate.

Schema de ajutor de stat a Consiliului Județean (CJ) Maramureș, de 1,2 milioane de euro, aprobată de Comisia Europeană (CE), prevede subvenții de până la 800.000 de euro pe întreprindere, accesibile pentru toate companiile aeriene interesate să opereze aici cel puțin două noi zboruri internaționale.

Ajutorul se va aloca pe baza unei evaluări a numărului de destinații, a frecvenței zborurilor și a numărului estimat de pasageri atrași în primul an de operare. Acesta a fost aprobat cu rolul de a sprijini activitatea acestor companii aeriene și redresarea economică în contextul pandemiei. Al doilea pas pentru dezvoltarea AIM îl reprezintă un nou terminal, proiect preconizat a fi gata până la sfârșitul lui 2023.

”Ne dorim să venim cu un sprijin pentru operatorii aerieni în așa fel încât să avem de pe AIM cel puțin trei zboruri externe, zboruri de linie, cu 1-2 frecvențe pe săptămână. Este motivul pentru care am cuprins în bugetul pentru 2021 acești bani pentru aeroport. Avem experiența celor de la Oradea, Sibiu, care printr-o astfel de schemă au reușit să aibă curse internaționale.

Am făcut și noi procedurile către Consiliul Concurenței și către CE pentru schema de ajutor de stat. Din 2022 vom avea curse internaționale, lucru pe care ni-l dorim cu toții și care va aduce dezvoltare economică pe plan local și regional, va dezvolta într-un mod echilibrat sistemul național de transport și va contribui la revitalizarea și creșterea turismului în Maramureș”, a spus președintele CJ, Ionel Bogdan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Piața imobiliară orădeană, în expansiune

Articolul următor

150 de branduri românești într-un muzeu pop-up

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share