Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Piața imobiliară orădeană, în expansiune

Piața imobiliară orădeană se află pe un trend ascendent. Odată cu noul aspect al zonei centrale și cu demararea proceselor de modernizarea a cartierelor semicentrale și limitrofe, a crescut și cererea pentru apartamentele de vânzare.

Astfel, începând din cel de-al doilea trimestru al anului și pe parcursul celui de-al treilea, cererea a înregistrat o creștere de 1,4%, față de primele trei luni din 2021 și de 5% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Interesul față de zonele semicentrale și limitrofe aflate în continuă dezvoltare, se menține, de asemenea, pe un trend ascendent. Zone precum Nufărul, Oncea și Olosig au devenit foarte atractive pentru dezvoltatorii imobiliari, fiind înregistrate evoluții anuale ale prețurilor medii pe metru pătrat de până la + 9.4%, a explicat Cătălin Priscorniță, CEO al Companiei imobiliare Blitz.

Mai mult, în ceea ce privește evoluția anuală a prețurilor medii pe metru pătrat, dar și a chiriilor, în cartierele principale din zona centrală a Oradei prețul mediu /metru pătrat se menține deasupra plafonului de 1000 euro, ajungând astfel după, la 1122 euro/mp.

În ceea ce privește cartierele Ioșia și Rogerius, acestea au fost marcate de un preț mediu de 1.117 euro/mp, respectiv 1.104 euro/mp, la apartamentele cu două camere, după o evoluție de +2.9%. Cartierul Dacia, pe de altă parte, a înregistrat o evoluție anuală a prețului mediu de +6%, ajungând la 1.081 euro/mp.

Zonele care au înregistrat cea mai mare evoluție anuală a prețului pe metru pătrat sunt Oncea, cu o creștere de 9.2% față de anul trecut și Nufărul, cu + 9,4%. Astfel, prețul mediu a atins valori de 1.300 euro, respectiv 1.180 euro pe metru pătrat.

Conform datelor locale, anul trecut au fost date în lucru 750 de locuințe în zone precum Ciheiului, Oneștilor și Octavian Goga.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

50 de bani garanție pentru ambalajele de băuturi achiziționate

Articolul următor

Aeroportul din Maramureș va subvenționa operatorii care vin cu zboruri externe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share