Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Wizz reia zborurile spre Dubai de la Cluj

Compania low-cost începe să dea drumul curselor suspendate la debut de pandemie I Foto: AIAIC

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) a confirmat reluarea curselor regulate spre Dubai (Emiratele Arabe Unite) ale Wizz Air, următoarele zboruri reactivate de compania low-cost fiind spre Liverpool și Billund.

“Reluarea zborurilor răspunde necesităților de conectivitate ale pasagerilor pe toate segmentele de trafic – business, etnic sau turistic, oferind astfel posibilitatea de a călători mai departe spre diverse destinații din întreaga lume, respectiv din Africa, Europa, Asia Centrală şi de Sud-Est, Orientul Mijlociu”, conform conducerii AIAIC.

Ultimele zboruri spre Dubai au fost efectuate în martie 2021, ca urmare a debutului pandemiei. Ele sunt programate momentan până în ianuarie 2022. O cursă alternativă ulterioară acestei date propusă de AIAIC este Abu Dhabi, o altă destinaţie căutată din EAU. Zborurile în tandem spre Dubai / Abu Dhabi sunt operate cu o regularitate de 1 frecvenţă/ săptămână, până în 30 noiembrie, urmând ca din decembrie să fie efectuate cu două frecvenţe, până la finalul sezonului de vară 2022.

„Apreciem decizia Wizz Air de a relua zborurile spre unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene la nivel mondial. Această rută s-a bucurat în trecut de un mare succes, fiind o destinație foarte apreciată de pasagerii clujeni și cei din întreaga Transilvanie. Dubai este una dintre destinaţiile preferate de călătorie pentru lunile de iarnă” – David Ciceo, director AIAIC

Wizz Air are de pe baza sa din Cluj 33 de zboruri regulate către 13 țări, alte două destinații fiind programate a fi reluate sau lansate: Liverpool (18 decembrie), Billund (19 decembrie). Pentru 2022 compania are programate alte șase destinaţii: Abu Dhabi (18 ianuarie), Hamburg (27 martie), Karlsruhe Baden-Baden (28 martie), Mykonos (13 iunie), Zakynthos (14 iunie) şi Creta-Chania (18 iunie).

Pasagerii care călătoresc în Dubai trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de îmbarcare. Rezultatul trebuie să fie prezentat în format tipărit, în engleză.

La sosire se efectuează un alt test PCR, rezultatul fiind trimis pe telefonul mobil. Pasagerii trebuie să dețină o asigurare medicală internațională care acoperă COVID-19, fiind obligați să se înregistreze pe aplicația specială pentru mobil Al Hosn.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum s-a născut cel mai mare eveniment de networking din Transilvania

Articolul următor

Club de antreprenoriat, pus pe roate în Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share