Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Președintele NTT DATA Romania, profesor honoris causa la Babeș-Bolyai

Daniel Metz a înființat compania EBS acum 20 de ani, preluată apoi de holdingul japonez NTT

Daniel Metz, președintele Consiliului de Administrație al companiei informatice NTT DATA România, a fost propus pentru titlul de profesor honoris causa al Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj.

“Sunt mai mult decât onorat și emoționat de anunțul UBB. Este o distincție de care eu sunt extrem de mândru și mă bucur foarte mult. Sentimentul acesta de bucurie este egalat, în aceeași măsură, de aprecierea din partea propriilor studenți și, mai ales, succesul acestora.

Mereu am considerat că ei reprezintă viitorul și că ar trebui să investim mai mult în educația lor. Mă bucur să fiu înconjurat de astfel de oameni de vază, cum sunt cei din cadrul UBB, unde sunt profesor asociat și am ocazia să fiu alături de studenți, tineri cu potențial enorm, în care eu am foarte mare încredere”, a menționat oficialul NTT DATA.

Ceremonia de decernare a titlului onorific de către decanul Facultății de Matematică și Informatică, Anca Andreica, va avea loc în 11 octombrie. Evenimentul va fi organizat în aula magna a UBB, cu respectarea normelor de siguranță, în condițiile pandemiei.

În 2000, Metz a înființat EBS Romania, companie subsidiară a unei companii producătoare de software Enterprise Resource Planning din Germania. Scopul a fost de a oferi suport firmei-mamă și de a derula proiecte de dezvoltare software. În primii 10 ani, compania a avut parte de o creștere accelerată și a atras atenția grupului japonez NTT DATA.

În 2016, EBS Romania a devenit oficial NTT DATA Romania. Numărul de angajați s-a dublat și compania a crescut. Activitatea principală a fost de integrare și implementare de sisteme IT. Compania are acum peste 2.000 de angajați, în Cluj-Napoca, București, Sibiu, Timișoara, Brașov, Iași și Novi Sad (Serbia).

În 2019, Metz a devenit membru al Societății Academice de Management din România, în 2020, membru extern al Institutului de Istorie George Barițiu, Academia Română – Cluj. De anul acesta este membru în Consiliul Consultativ Strategic pe probleme socio-economice al rectorului UBB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Topul Firmelor din județul Timiș va oferi premii pentru mii de firme pentru activitatea depusă în 2020

Articolul următor

Primăria Timișoara demarează construcția unei noi creșe cu 38 de locuri, în valoare de opt milioane de lei, urmează și altele

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share