Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara demarează construcția unei noi creșe cu 38 de locuri, în valoare de opt milioane de lei, urmează și altele

În cartierul Ciarda Roșie din Timișoara se va ridica o nouă creșă, cu 38 de locuri. Va fi o clădire P+2E, o investiție totală în valoare de 7,7 milioane de lei, cea mai mare parte a banilor fiind nerambursabili, acordați prin Programul Operațional Regional. Primăria Timișoara a anunțat semnarea contractului de execuție.

Primaria Timișoara a semnat al doilea contract în acest an pentru construcția unei noi creșe în municipiu. Este a doua nouă creșă a cărei construcție începe în acest an. Câștigătoarea licitației, la care au participat 3 firme, este Avasi Prodcom SRL, care are la dispoziție 16 luni pentru ridicarea noii creșe de pe strada Nicolae D. Cocea.

„Ne-am angajat la începutul acestui an că vom începe să construim mai multe creșe în oraș, știut fiind faptul că Timișoara duce o lipsă acută de locuri în sistemul preșcolar. Vom începe acum execuția celei de-a doua creșe, după ce, timp de 30 de ani, nu a fost construită niciuna nouă în oraș. De asemenea, prin Ministerul Dezvoltării, pe terenuri puse la dispoziție de Primăria Timișoara, vom construi alte două noi creșe în oraș. Dezvoltăm astfel infrastructura preșcolară pentru a face față așteptărilor timișorenilor, care cresc de la an la an și, în același timp, pentru a le da copiilor cel mai bun start educațional în viață”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Noua construcție se va ridica pe o suprafață de 1507,62 mp și, conform noilor reglementări, va avea 38 de locuri. Construcţia principală va avea un regim de înălţime P+2E.

Parterul clădirii va adăposti două zone destinate grupelor mari (grupa de vârstă 1 – 3 ani), o zonă destinată grupei mici (grupa de vârstă 3 luni – 1 an), spaţiu de primire a copiilor, spaţiu pentru depozitare cărucioare şi biciclete, un cabinet medical cu izolator, un loc pentru servirea mâncării şi un spaţiu multifuncţional.

La primul etaj al clădirii va funcționa bucătăria și vor fi spații de depozitare, iar al doilea etaj va avea o sală multifuncţională pentru şedinţe și birouri administrative, precum și o spălătorie.

Creșa va mai avea și o anexă, care va fi folosită ca birou de pază, precum și spațiu de depozitare.

Spaţiul exterior creşei este împărţit în două zone separate, o zonă cu 9 locuri de parcare pentru părinți, vizitatori, personal și aprovizionare, respectiv o zona destinată activităţilor cu copiii, dotată cu mobilier urban pentru relaxare şi pentru joacă, pergole pentru asigurarea unor zone umbrite şi alei pietonale

Valoarea contractului de execuție este de 5,4 milioane de lei (5.478.070, 6 lei), fără TVA. Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Regional, Axa 4. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 7.774.265,68 lei, din care 6.439.998,57 lei din bugetul local și 1.334.267,11 lei din fonduri europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Președintele NTT DATA Romania, profesor honoris causa la Babeș-Bolyai

Articolul următor

Proiectele europene ale Maramureșului: parcuri industriale, ocolitoare, aquapark

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share