Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectele europene ale Maramureșului: parcuri industriale, ocolitoare, aquapark

Conducerea Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a discutat proiectele de dezvoltare a Maramureșului și stadiul lor, sursele de finanțare europene și soluțiile pentru o implementare eficientă.

La capitolul infrastructură rutieră, vor fi introduse în cadrul proiectului Mara-Nord variantele ocolitoare pentru localitățile Borșa, Vișeu de Sus, Copalnic Mănăștur și Șomcuta Mare, pe lângă cele cinci loturi pentru care au fost semnate contracte de elaborarea studiilor de fezabilitate. Vor fi 100 km de drumuri reabilitate sau nou realizate prin acest proiect, de peste 100 de milioane de euro, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR).

Pentru realizarea de parcuri industriale, trei primării au pus teren la dispoziția Consiliului Județean (CJ) Maramureș: Șomcuta Mare – 10 ha, Groși – 24 ha, Fărcașa – 20 ha. Vor urma discuții cu primăriile Tăuții-Măgherăuș și Baia Sprie pentru construirea de zone industriale. Pentru infrastructura și utilitățile din parcurile industriale vor fi folosiți bani europeni prin POR.

Pe liniile de patrimoniu cultural și de dezvoltare a turismului, Castelul Teleki Pribilești, Muzeul de Istorie Baia Mare, Muzeul de Etnografie și Artă Populară vor fi reabilitate, iar drumuri turistice din județ vor fi finanțate prin ADRNV. Un alt proiect discutat este realizarea unui aquapark pe un teren aparținând orașului Baia Sprie. CJ vrea și un centru spa în zona Vișeu, pentru a dezvolta infrastructura turistică de aici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara demarează construcția unei noi creșe cu 38 de locuri, în valoare de opt milioane de lei, urmează și altele

Articolul următor

S-a lansat licitația pentru centura Beiușului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share