Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ungaria alocă 92 de milioane de euro pentru grădinițele din Transilvania

Oficialii maghiari au inaugurat lucrările la noua grădiniță din programul pentru Bazinul Carpatic I Foto: Zakarias Benedek

Guvernul Ungariei va sprijină financiar construirea în zona Ardealului a 103 grădiniţe noi şi reabilitarea altor 400 de grădiniţe, cu un sprijin financiar de 33 miliarde de forinţi.

Janos Arpad Potapi, secretar de stat ungar pentru politici naţionale, a făcut anunțul în localitatea Petrisat – Blaj (județul Alba), cu prilejul aşezării pietrei de temelie a unei noi grădiniţe, conform G4 Media.

Acesta a amintit faptul că scopul programului inițiat de premierul Viktor Orban pentru dezvoltarea grădiniţelor din țările cu minoritate maghiară e creşterea numărului de copii din învăţământul în această limbă. În Slovacia au fost sau sunt construite 33 de grădiniţe şi creşe, iar 132 vor fi reabilitate.

Programul pentru dezvoltarea grădiniţelor în Bazinul Carpatic a fost aprobat de guvernul de la Budapesta în 2016 și 2017. Acest program reprezintă cea mai mare investiţie în grădiniţele de dincolo de graniţele Ungariei.

Sistemul de grădiniţă şi creşă din întregul Bazin Carpatic va fi reabilitat în două etape pentru care Guvernul Ungariei va aloca 38 de miliarde şi jumătate de forinţi. Potrivit planurilor, programul se va încheie la sfârşitul anului 2022.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turism pe două roți în Pădurea Craiului

Articolul următor

Politehniștii clujeni, “abonați” la bursele companiei Tenaris

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share