Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parkingul Hasdeu, dat în funcțiune. Studenții au prioritate

Intrarea în funcțiune a parkingului din complexul studențesc a întârziat aproape un an

Obiectivul cu 320 de locuri de parcare din complexul Bogdan Petriceicu Hasdeu a devenit funcțional, iar locurile vor fi acordate cu prioritate studenților Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, pe terenul căreia s-a edificat.  

Construcția este formată din subsol, două niveluri de demisol, parter, trei etaje supraterane și terasă. În prezent sunt disponibile 40 de locuri pentru vizitatori, care funcționează în regim de plată orară (3 lei/ora, zona 2). Este în desfășurare procedura de atribuire a abonamentelor anuale, dintre care 238 pentru studenții UBB și alte 42 pentru riverani.

Aceste parcări se acordă cu prioritate studenților de la UBB, având în vedere faptul că parkingul a fost construit pe un teren aparținând universității respective. În cazul în care studenții de la UBB nu depun solicitări în 30 de zile de la începerea anului universitar, locurile neocupate vor fi atribuite altor categorii de solicitanți (întâi studenților de la alte universități, apoi riveranilor).

Tarife:

  • Abonament studenți: 104 lei/an
  • Abonament riverani: 115 lei/an
  • Vizitatori: 3 lei/oră

Termenul de finalizare stabilit inițial a fost 14 decembrie 2020, iar municipalitatea a amenințat constructorul cu penalități de întârziere. Parkingul trebuia să fie funcțional din ianuarie 2021. Acesta dispune de locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 14 locuri amenajate pentru mașini electrice, patru locuri pentru motociclete sau mopede, iar alte 12 locuri sunt pentru biciclete.

Suprafața construită este de 1.488 mp. Asociația Pro Infrastructură a prezentat imagini cu mai multe parkinguri programate în oraș. Consiliul Județean a lansat o licitație pentru construirea primului park & ride din Cluj-Napoca, cu 863 de locuri, printr-un contract estimat la 10 milioane de euro, însă deocamdată nu are finanțare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Apare Zona Metropolitană Silvania

Articolul următor

Primăria Timișoara dă un milion de lei pentru documentația aferentă unui nou drum de legătură între partea de nord și de sud a orașului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share