Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BRK Financial va lansa GMS pe piața de capital

GMS își bazează viitoarea creștere de piață pe tehnologie medicală și telemedicină I Foto: Samsung

Integratorul de soluții de sănătate Global Medical Solutions (GMS) va lansa un plasament privat pentru vânzarea a până la 40% și să se listeze la Bursa de Valori București (BVB) prin intermediul brokerilor clujeni.

Acționarul majoritar pregătește un plasamentul prin intermediul căruia vrea să vândă un pachet minoritar semnificativ, în octombrie, urmat de listarea la Bursa de Valori București (BVB), prin intermediul BRK Cluj, conform Financial Intelligence.

Compania a atins un grad de maturitate și capitalizare solid, astfel încât pasul către listare îi oferă acces la instrumentele pieței de capital, iar investitorilor, la un emitent nou, cu perspective solide de creștere, consideră Mariana Paraschiv, director general al GMS.

GMS a luat ființă ca finanțator de soluții medicale și s-a poziționat și ca integrator de soluții medicale pentru mediile privat și public. Societatea este reprezentant național al Samsung Medison, specializată în echipamente de imagistică cu ultrasunete, din holdingul Samsung Electronics. “2021 a venit cu realizări inovative și cu multe oportunități pentru anii următori în investițiile în proiecte integrate, spitale multidisciplinare, extinderea teritorială agreată în concordanță cu expansiunea Samsung Healthcare.

Din cauza pandemiei, ce a creat o stare de impredictibilitate, ne-am hotărât să schimbăm strategia. Domeniul medical va avea alocată o sumă importantă din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), 2,45 miliarde euro, pentru dezvoltarea de ambulatorii și achiziția de echipamente pentru unitățile spitalicești din mediile rural și urban.

GMS va continua să dezvolte proiecte noi, să furnizeze produse de ultima tehnologie și să pătrundă în zona de telemedicină, IT, dezvoltarea de tehnologii moderne. Estimăm o accelerare în creșterea cifrei de afaceri, cu 30-40%, creșterile provenind din proiecte pe PNRR, construcții și extinderi de clinici și spitale private, surse bugetare proprii pentru proiecte ale consiliilor județene și primăriilor”, spune oficialul GMS.

Compania are un proiect național de a dezvolta, în mediul rural, cabinete medicale bine dotate, cu produse de ultimă tehnologie. GMS deține birouri în orașe ca Timișoara, Cluj-Napoca sau Brașov. Acționar majoritar este Lucian Paraschiv, cu o deținere de 96%. Principalii competitori în domeniu din România sunt Fildas, Mediplus, Alliance Healthcare, Farmexim și Sanofi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cursa pentru tronsonul cu tuneluri pentru urși din autostrada Lugoj – Deva continuă cu șase firme

Articolul următor
ulbs rectorat

ULBS, printre primele universități românești care primesc acreditare la nivelul studiilor doctorale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share