Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Energie în Școlile Copilăriei: peste 350 de copii și cadre didactice din Timișoara au condiții mai bune de studiu

Obținerea eficienței energetice nu mai este de mult o preocupare teoretică, mai ales în contextul epuizării tot mai rapide a resurselor naturale și de aceea E.ON Energie România vine cu soluții punctuale atât pentru clienții casnici cât și pentru clienții non-casnici, instituții, firme, școli și licee etc.

Pentru a susține eficiența energetică în unitățile de învățământ dar și creșterea calității condițiilor de studiu, compania derulează de aproape 10 ani programul de  îmbunătățire a sistemului de iluminat din școli, ”Energie în Școlile Copilăriei”.

E.ON Energie România a finalizat recent lucrările la cea de-a cincea instituție școlară cuprinsă anul acesta în program, la Liceul Tehnologic Special “Gheorghe Atanasiu” din Timișoara. Această instituție de învățământ continuă activitatea de educare a copiilor cu deficiențe de auz, începută aici încă din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de către învățătorul Karl Schäffer.

În cele 7 corpuri de clădire care înseamnă 19 ateliere, 28 de săli de clasă, internat, sală de sport și sală de mese, a fost înlocuit complet sistemul de iluminat, prin montarea a 800 de corpuri noi, lămpi exterioare și proiectoare, având toate la bază tehnologia LED.  Acestea aduc o economie semnificativă la consumul de electricitate pentru iluminat, și implicit costuri mai mici la energia electrică. Mai mult, iluminatul cu tuburi LED are o durată de viaţă mai lungă comparativ cu sistemele clasice, ceea ce face ca această investiție să fie una sustenabilă în timp, reducând și costurile de mentenanță.

„Apreciem inițiativa acestui proiect ca fiind extrem de benefică, având în vedere vechimea corpurilor de iluminat existente și necesitatea schimbării lor. Cu siguranță proiectul de modernizare a iluminatului va aduce un plus activității didactice atât în ceea ce privește luminozitatea crescută a sălilor de clasă, dar și din perspectiva supravegherii unor spații slab iluminate până acum”, spune Cătălin Todorescu – director Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu”.

Dincolo de eficientizarea consumului de energie cu iluminatul, cei peste 350 de elevi și cadrele didactice ale școlii se vor bucura de condiții de studiu mai bune, lumina dată de noul sistem fiind similară celei naturale, în proporție de 98%.

Până la începutul acestui an, E.ON a investit peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie în școli. Programul, demarat în 2012, a acoperit până în prezent 65 de unități școlare din 18 județe, având circa 41.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.

Unităţile şcolare incluse în proiectul Energie în şcolile copilăriei 2021 sunt:

  • Școala Gimnazială Cârjoaia, jud. Iași
  • Școala Primară Țepoaia, Jud. Bacău
  • Școala Gimnazială Păstrăveni, Grădinița Păstrăveni, Școala Gimnazială nr. 1 Rădeni și Școala Primară nr. 2 Rădeni (arondate Școlii Păstrăveni), jud. Neamț
  • Școala Gimnazială “Dimitrie Gusti”, jud. Suceava
  • Şcoala Gimnazială “Victor Jinga” Sighișoara, jud. Mureș
  • Școala Gimnazială Iernut, jud. Mureș
  • Școala Gimnazială Gheorghe Șincai Florești (include grădinița), jud Cluj
  • Liceul Tehnologic Special “Gheorghe Atanasiu” Timișoara, jud. Timiș.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CMPG Consultancy a definitivat noua strategie economică a Sălajului

Articolul următor

Alin Buză: “Exportatorii și imobiliarii din Sălaj au rezistat în pandemie”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share