Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Firmele cu componente de tehnologie și mediu, în vizorul brokerilor clujeni

Brokerii clujeni au pus ochii pe noi achiziții pentru propria societate I Foto: BRK

Societatea clujeană de servicii de investiții financiare va cumpăra pachete de acțiuni la companii axate pe tehnologia informației și pe afaceri “verzi”.  

BRK Financial Group lucrează la intermedierea pe piața de capital a cel puțin două plasamente private până la finalul anului, a declarat directorul general Monica Ivan, printre care DN Agrar, cel mai mare de acest gen derulat în 2021, potrivit Forbes. BRK a achiziționat 10% din acțiunile TechVentures Bank și are în plan și alte pachete de acțiuni.

“Ne uităm mereu la companiile aflate în diverse faze de dezvoltare, iar dacă va apărea o oportunitate atractivă nu vom ezita. Focusul ne rămâne spre IT și green business”, a declarat Monica Ivan. Aceasta se așteaptă la un nou val de creșteri al numărului companiilor care vin la Bursa de Valori București (BVB).

“Dacă ne uităm istoric la sezonalitatea din timpul anului, toamna e o perioadă propice pentru creșteri. Dacă ținem cont că în lunile iulie și august piața a fost mai calmă, ne putem aștepta la un nou val de creșteri. Totuși, cu valul IV al pandemiei și reînceperea unor tensiuni geopolitice, iau în calcul destul de serios un scenariu mai volatil din octombrie, chiar și o pantă descendentă”.

BRK Cluj, fostă Broker, este o companie de intermediere financiară cu capitalizare bursieră de 113 milioane de lei, iar acțiunile sale se tranzacţionează pe Piaţa Principală a BVB din februarie 2005. Principalii săi competitori de brokeraj la BVB sunt BCR, BT Capital Partners, Swiss Capital și Tradeville.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ai un proiect de mediu? Înscrie-l în Gala Premiilor pentru un Mediu Curat!

Articolul următor

Viitorii veterinari ai Transilvaniei, transformați în întreprinzători

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share