Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dachim a virat statului taxe și impozite de 11 milioane de euro

Fostul șomer de la Uzinele Chimice a ajuns la afaceri anuale de 10 milioane de euro I Foto: Dachim

Grupul agricol Dachim a plătit la buget taxe și impozite de 11 milioane de euro în cei 22 de ani de existență, a precizat fondatorul acesteia, Dan Felea.

Inginerul clujean a fost concediat de la Uzinele Chimice Turda (o platformă industrială cu 2.000 de angajați), atunci când s-au închis, în 1999, iar după intrarea în șomaj a decis să intre în antreprenoriatul agricol, conform Agrointel. A deschis un magazin de comercializare a produselor de combatere a dăunătorilor, urmat de construirea de silozuri moderne pentru cereale, o linie de producție de ulei.

În ultima perioadă Dachim și-a reevaluat strategia de extindere a activităților, după ce inițial și-a extins operațiunile de livrare de inputuri până în sudul României. ”Vrem să ne concentrăm mai mult în zona noastră: Cluj, Hunedoara, Sibiu, Covasna, Harghita, Alba, Bistrița Năsăud, un pic în Brașov și în Mureș”.

Grupul lucrează 2.500 ha, dintre care 90% în arendă, distanța între cele mai îndepărtate sole fiind de 30 km. Dachim e unul din liderii în distribuția de inputuri din Transilvania, cu baze în Turda și Dej, deținând și o unitate de procesare la rece și ambalare a uleiurilor premium. De pe linia de producție au ieșit, în 2020, 150.000 de sticle cu ulei presat la rece (floarea-soarelui, soi, rapiță, dovleac, cânepă, in).

Total
14
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Adrian Vinț, președintele Camerei Executorilor Judecătorești Cluj: „Contribuabilii buni platnici nu au primit nici măcar felicitări în pandemie”

Articolul următor

A fost inaugurat Templul Francmasoneriei din Oradea

Citește și:
Total
14
Share