Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se analizează variantele traseului inelului rutier al Zonei Metropolitane Oradea

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, însoțit de primarul comunei Oșorhei, Ioan Gligor, de Filip Cheșeli – directorul Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Bihor și de ing. Cristian Diaconescu (proiectant) au efectuat miercuri, 13 octombrie 2021, o vizită în comuna Oșorhei pentru a analiza mai multe variante pentru traseul viitorului inel metropolitan, o șosea cu o lungime de 20 de kilometri, situată în partea de sud a Municipiului Oradea.

Acest inel metropolitan este foarte important pentru dezvoltarea orașului și a întregii zone metropolitane. Dincolo de faptul că se scoate traficul greu din localități, acest proiect oferă și posibilitatea unor dezvoltări urbane și industriale consistente de-a lungul traseul”, a precizat Mircea Mălan.

Trebuie specificat că în ședința extraordinară din data de 29 septembrie, Consiliul Județean Bihor a aprobat încheierea unui protocol de colaborare între CJ Bihor, Primăria Municipiului Oradea și primăriile comunelor Oșorhei, Sânmartin și Nojorid pentru realizarea acestei investiții.

Harta inelului rutier metropolitan

Inelul rutier metropolitan ar urma să fie finanțat prin Programul Național de Investiții (PNI) Anghel Saligny, în care fiecare unitate administrativ-teritorială are alocată o sumă minimă recomandată.

Șoseaua va avea două benzi, câte una pe sens, va fi clasificată ca drum județean și va asigura o mai bună mobilitate a persoanelor și a mărfurilor în Zona Metropolitană a Municipiului Oradea (ZMO). Acesta este un proiect convenit cu Primăria Municipiului Oradea și primăriile comunelor din ZMO, respectiv Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Deltamed își va extinde halele de la Gilău pentru un contract cu NATO

Articolul următor

Companiile private românești estimează o creștere medie de 8,1% a salariilor de bază în 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share