Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Becleanul va avea centură de 18 milioane de euro

Viitoarea șosea de centură este menită să scoată traficul greu din Beclean

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), Guvernul României, Consiliul Județean (CJ) Bistrița-Năsăud au parafat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru varianta ocolitoare a orașului Beclean.

Au participat, alături de reprezentanții executivului și ai regiunii, președintele CJ Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan. “Anul trecut am făcut pași importanți în ceea ce înseamnă o nouă eră pentru proiectele de infrastructură de transport.

Dacă până în iunie 2020 proiectele de infrastructură rutieră finanțate din fonduri UE erau implementate la nivel central, prin intermediul ordonanței de urgență 101/2020 s-a creat baza legală să fie implementate de către unitățile administrativ-teritoriale (primării, consilii județene), asociații de dezvoltare intercomunitare sau în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Am realizat că soarta proiectelor de infrastructură trebuie să fie în mâna autorităților publice locale. Acestea sunt cele mai interesate de materializarea obiectivului de investiții, fie că vorbim de un segment de drum, de o variantă ocolitoare sau de o cale ferată metropolitană.

Capacitatea administrativă redusă a fost o principală piedică în dezvoltarea infrastructurii de transport, dar cu un front de resurse financiare europene atât de generos oferit atât prin viitoarele programe operaționale regionale, cât și prin finanțările disponibile prin Programul Național de Redresare și Reziliență”, a declarat directorul ADRNV, Marcel Boloș.

Varianta ocolitoare a Becleanului are ca termen de realizare trei ani. Investiția din fonduri europene și din bugetul Ministerului Transporturilor se ridică la 18 milioane de euro. Pentru traversarea Someșului Mare se va ridica un pod de 583 m. Obiectivul este menit să scoată traficul greu din orașul bistrițean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Interes major pentru Transylvania Open la Cluj. Sold out la fazele finale

Articolul următor

Komoder vrea să mute producția de fotolii inteligente din China în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share