Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Komoder vrea să mute producția de fotolii inteligente din China în România

Distribuitorul de fotolii smart vrea să își convingă partenerul să transfere producția în România I Foto: Komoder

Distribuitorul de fotolii inteligente Komoder Interactive Cluj (KIC) și-a propus să transfere fabricația de pe continentul asiatic în țara noastră.  

Partenerul cu care a dezvoltat showroom-uri și hub-uri logistice în cele mai importante orașe europene vrea să își relocheze producția din China în Europa din cauza scumpirii transportului, a anunțat Adrian Rus, fondatorul KIC, conform Republica.

“Cochetăm cu ideea de a reloca producția în Europa deoarece trendul acesta începe să fie tot mai prezent în mintea antreprenorilor și a conducerilor firmelor foarte mari, care se bazau pe producția de acolo. Costurile de transport maritim sunt complet descurajatoare pentru cei care făceau import, viitorul aici va fi. Fiecare va trebui să poată gestiona independent, fără a depinde foarte mult de transportul maritim.

Noi ne-am extins logistic în ultimii ani și am deschis locații în Europa de unde reușim să ne alimentăm foarte repede și să livrăm într-un timp foarte scurt. Rămâne problema aceasta a producției, care e în afara Europei și care întinde foarte mult termenul de livrare. Obiectivul nostru este să încercăm, în 2-4 ani, să avem măcar un produs complet fabricat în România, cel mai probabil, din gama medie”.

Cererea pentru fotolii inteligente este în creștere, ele având funcții de măsurare a greutății și tensiunii, reflexoterapie, priză pentru smartphone, cu perspectiva de conectare la toată aparatura din locuință. Investiția inițială în companie a fost de 100.000 de dolari.

Aceasta a ajuns la stocuri de câteva milioane de dolari, showroom-uri la Cluj, Timișoara, Iași, București, o flotă de transport de 14 autovehicule. Compania estimează afaceri de 8 milioane de euro în acest an. Printre clienții săi locali se numără Rompetrol, Google, Vodafone, Orange.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Becleanul va avea centură de 18 milioane de euro

Articolul următor

DRDP Timișoara folosește cu succes lucrările în regie proprie, cu mai multe avantaje

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share