Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul gazon al Cluj Arena a costat 150.000 de euro

Gazonul recent montat va fi testat într-o competiție oficială la începutul lunii viitoare

Stadionul de 30.000 de locuri al Clujului se prezintă cu gazonul recent înlocuit, după încheierea Festivalului Untold. Acesta va fi inaugurat luna viitoare.

“Noul gazon arată extrem de bine, la nivelul celor întâlnite pe marile arene europene. Acesta s-a prins în totalitate, fiind pregătit pentru a fi folosit de sportivii care se vor întrece pe această suprafață de joc în perioada următoare” – Alin Tișe, președintele Consiliul Județean Cluj

În intervalul de timp scurs din momentul înlocuirii, acum două săptămâni, cu ajutorul unor utilaje profesionale au fost realizate ample lucrări de fertilizare a gazonului, vertidrenare, periere, tunderi succesive, cilindrare longitudinală, precum şi tratamente de prevenție şi combatere. Prima competiție pe noul gazon este programată la începutul lunii noiembrie.

Prin intermediul sistemelor de încălzire a terenului, dar și a celui de accelerare a procesului de fotosinteză, achiziționat de CJ Cluj în 2018, gazonul a beneficiat de un tratament special care i-a menținut densitatea și rezistența în această perioadă cu temperaturi mai scăzute.

Gazonul a fost schimbat în totalitate pe cheltuiala societății Untold SRL, organizatoarea festivalului de muzică electronică de la Cluj-Napoca, în baza contractului încheiat cu forul administrativ județean. Valoarea lucrărilor de înlocuire a fost de 150.000 de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea din Brașov: un milion de euro pentru un campus verde

Articolul următor

Banca Transilvania intră într-un proiect de digitalizare a primăriilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share