Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turcii de la Nurol au dat năvală pe autostrada Sălaj – Bihor

Antreprenorul din Turcia a început lucrările la sectorul dintre Marca și Nușfalău I Video: Eduard Fărcaș

Antreprenorul Nurol Inșaat Ticaret a demarat lucrările pe lotul Suplacu de Barcău – Nușfalău al Autostrăzii Transilvania (A3).  

Imaginile suprinse din dronă pe sectorul dintre localitățile Marca și Nușfalău arată că se muncește intens, utilajele fiind prezente pe șantier, conform Sălajul Liber. Contractul a fost semnat, în toamna anului trecut, la Marca, în prezența lui Lucian Bode, pe acea vreme ministru al transporturilor.

Proiectul de 384 de milioane de lei cuprinde un nod rutier la Nușfalău, la intersecția cu Drumul Național 1H, șapte pasaje și șase poduri, parcare de scurtă durată și punct de sprijin pentru întreținere la km 69, bretea de întoarcere. Pe A3 contracte de proiectare şi execuţie mai sunt semnate pentru loturile Chiribiş – Biharia (29 km), Zimbor – Poarta Sălajului (12 km), Nădăşelu – Mihăeşti – Zimbor (30 km).

Se lucrează intens în zona comunei Zimbor, acolo unde constructorul român UMB avansează cu lucrările. Porțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău are 13 km. Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile. Durata contractului este de 24 luni, dintre care 6 luni proiectarea și 18 luni execuția. Garanția lucrărilor este de 10 ani.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania intră într-un proiect de digitalizare a primăriilor

Articolul următor

Meta Estate Trust a cumpărat apartamente de 500.000 euro într-un proiect la Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share