Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrica Optibelt va ajunge la 600 de oameni

Grupul german a trecut de la fabricarea produselor din cauciuc la cea a curelelor de transmisie I Foto: Optibelt

Operatorii de producție sunt cei mai căutați oameni pentru angajările pe care producătorul german de curele pentru autovehicule și electrocasnice le are în vedere la noua sa hală din Tăuții-Măgherăuș.

De la începutul anului compania a angajat 100 de oameni, estimând un efectiv total de 600 de salariați la finele lui 2021, o bună parte fiind recrutați pe bază de recomandare. Optibelt Power Transmission (OPT) a formulat cerințe minime de studii și pregătire pentru viitorii angajați pe această poziție, cu mențiunea că vor lucra în trei schimburi.

OPT, parte a grupului Arntz Optibelt, a ridicat noua hală printr-o investiție de 4 milioane euro. Aceasta este profilată pe producția de curele pentru autovehicule şi aparate electrocasnice. Unitatea de producție este amplasată în  apropierea municipiului Baia Mare, printr-o investiţie iniţială de 6 milioane euro, care ulterior a crescut la 10 milioane.

Profitul societății din Maramureș a urcat anul trecut de la 4 la 14 milioane de lei, pe afaceri în ușoară scădere. Optibelt Germania are o tradiție de 125 de ani, fiind specializată în domeniul elementelor de transmisie. A fost înființată în 1772, la început s-a ocupat de diferite produse de cauciuc, iar din 1948 a început să se fabrice curele de transmisie. Grupul are 2.300 de angajați.

Total
26
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A început asfaltarea pe primul lot al Autostrăzii Sibiu-Pitești

Articolul următor

Studiu de fezabilitate și studiu geotehnic pentru șoseaua ocolitoare a municipiului Blaj

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
26
Share