Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A început asfaltarea pe primul lot al Autostrăzii Sibiu-Pitești

Constructorul PORR a început asfaltările pe lotul dintre Sibiu şi Boiţa, tronsonul cu o lungime de 13 kilometri de pe A1 (Sibiu-Pitești) depăşind stadiul fizic de execuţie de 50%. Primul lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti ar urma să fie deschis circulaţiei până la sfârşitul anului viitor, înainte de termenul contractual, aprilie 2023.

Primele teste pentru covoare asfaltice pe lotul Sibiu – Boiţa au început la sfârşitul verii.

Segmentul Sibiu-Boița cu o lungime de 13 kilometri mai cuprinde încă un viaduct, la Tălmaciu, cu 10 deschideri și lung de 400 de metri; 2 noduri rutiere; 2 spații de servicii; 27 de poduri și pasaje și tot atâtea podeţe.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia primului lot al autostrăzii Sibiu-Pitești a fost semnat în aprilie 2019 cu antreprenorul Porr din Austria pentru 129 milioane de euro. Lucrările au început în primăvara anului 2020, iar termenul de execuţie este de 3 ani.

Al doilea lot în lucru al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti este secţiunea 5 Piteşti – Curtea de Argeş cu o lungime de 30 km, unde antreprenorul Astaldi din Italia a început recent lucrările. Loturile de mijloc, 2, 3 (cele mai dificile) sunt în diferite etape de evaluare sau contestaţii. Pentru Lotul 4 Curtea de Argeş – Tigveni, semnarea contractului cu antreprenorul PORR este aşteptată în scurt timp, după respingerea ultimei contestaţii.

Total
70
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clubul german din Transilvania de Nord într-o nouă formulă din această primăvară

Articolul următor

Fabrica Optibelt va ajunge la 600 de oameni

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
70
Share