Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A început asfaltarea pe primul lot al Autostrăzii Sibiu-Pitești

Constructorul PORR a început asfaltările pe lotul dintre Sibiu şi Boiţa, tronsonul cu o lungime de 13 kilometri de pe A1 (Sibiu-Pitești) depăşind stadiul fizic de execuţie de 50%. Primul lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti ar urma să fie deschis circulaţiei până la sfârşitul anului viitor, înainte de termenul contractual, aprilie 2023.

Primele teste pentru covoare asfaltice pe lotul Sibiu – Boiţa au început la sfârşitul verii.

Segmentul Sibiu-Boița cu o lungime de 13 kilometri mai cuprinde încă un viaduct, la Tălmaciu, cu 10 deschideri și lung de 400 de metri; 2 noduri rutiere; 2 spații de servicii; 27 de poduri și pasaje și tot atâtea podeţe.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia primului lot al autostrăzii Sibiu-Pitești a fost semnat în aprilie 2019 cu antreprenorul Porr din Austria pentru 129 milioane de euro. Lucrările au început în primăvara anului 2020, iar termenul de execuţie este de 3 ani.

Al doilea lot în lucru al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti este secţiunea 5 Piteşti – Curtea de Argeş cu o lungime de 30 km, unde antreprenorul Astaldi din Italia a început recent lucrările. Loturile de mijloc, 2, 3 (cele mai dificile) sunt în diferite etape de evaluare sau contestaţii. Pentru Lotul 4 Curtea de Argeş – Tigveni, semnarea contractului cu antreprenorul PORR este aşteptată în scurt timp, după respingerea ultimei contestaţii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clubul german din Transilvania de Nord într-o nouă formulă din această primăvară

Articolul următor

Fabrica Optibelt va ajunge la 600 de oameni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share