Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Moții și-au făcut asociație de dezvoltare

Locuitorii din zona Apusenilor vor investiții în dezvoltarea infrastructurii și economiei I Foto: Țara Moților

Localități din șase județe ale Transilvaniei s-au reunit în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Moții, Țara de Piatră (ADI-MTP) pentru a ridica nivelul economic, turistic și cultural al zonei, dar mai ales infrastructura de transport.

Structura a fost constituită pentru a crea un cadru de cooperare între unitățile administrativ-teritoriale din zona Țării Moților – Munții Apuseni. Aceasta urmărește coordonarea activităților de dezvoltare durabilă în domenii precum infrastructură de transport, turistică și de agrement, turism, agricultură și creșterea animalelor, silvicultură, protecția mediului și biodiversitate.

ADI-MTP vizează păstrarea culturii, artei și meșteșugurilor tradiționale, promovarea zonei ca destinație turistică și de investiții, sănătate și securitate prin facilitarea cooperării și schimbului de informații între furnizori de servicii publice de acest tip.

,,Inițiativa de a constitui această asociație în zona Munților Apuseni e lăudabilă, cu atât mai mult cu cât Țara Moților se suprapune peste teritoriul administrativ al mai multor județe: Alba, Hunedoara, Arad, Bihor și Cluj. Am apreciat ca oportună aderarea noastră la asociație pentru a oferi un sprijin concret dezvoltării și promovării acestei zone cu o importanță și o semnificație aparte”, a menționat șeful Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Localitățile din Cluj care au aderat la ADI, alături de alte unități administrative din județele învecinate, sunt Băișoara, Beliș, Călățele, Ciucea, Măguri-Răcătău, Mărgău, Mănăstireni, Mărișel, Negreni, Poieni, Râșca, Săcuieu, Valea Ierii.

Revoltă pe DN 75

Locuitorii din Valea Arieșului au protestat, în primăvară, la Prefecturile din Alba și Cluj, pentru a atrage atenția asupra stării foarte proaste a Drumului Național 75, între Turda și Câmpeni. Petiția a fost intitulată „Drumul dintre Turda și Câmpeni – o batjocură pentru Țara Moților, o insultă pentru moți și o mare rușine pentru România”. Aceștia au arătat că șoseaua este plină de gropi, praguri, șanțuri înfundate, terasamente surpate și au cerut modernizarea acesteia pe fonduri europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studiu de fezabilitate și studiu geotehnic pentru șoseaua ocolitoare a municipiului Blaj

Articolul următor

Patru asocieri vor să construiască Sala Polivalentă la Brașov: „Avem nevoie de această investiție”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share