Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Informaticienii clujeni vor forma viitorii specialiști din Uganda

Daniel Homorodean (foto stânga), unul dintre promotorii parteneriatului cu țara africană

Alianța pentru Comerț cu Informații – Tehnologie și Servicii (ACTIS) Uganda și Cluj IT Cluster (CITC) au stabilit un cadru pentru implementarea  activităților comune pentru schimbul de informații și bune practici.

Cele două organizații marchează o premieră pentru industria informatică din Uganda și România. Acestea au organizat un briefing privind colaborarea dintre ecosistemele de afaceri din cele două state.

“Scopul nostru este să aducem cele două culturi de afaceri mai aproape și să deschidem noi oportunități de colaborare. Evenimentul de înfrățire programat pentru 3 noiembrie va include intervenții perspicace ale vorbitorilor de nivel înalt din ambele țări și o sesiune interesantă de pitching pentru întreprinderile mici și mijlocii active în ambele industrii”, susțin reprezentanții CITC.

Inițiativa a fost facilitată prin participarea activă a grupului de lucru pentru internaționalizare al clusterului. Reprezentanții CITC, Stelian Brad (președinte), și Daniel Homorodean (vicepreședinte), au evidențiat deschiderea și perspectiva României în această acțiune comună.

“La Cluj avem opt universități și peste 100.000 de studenți, dar CITC dispune și de experiența de a introduce digitalizarea atât la companii industriale, cât și în administrația publică la nivel local, regional, chiar internațional. Industria IT s-a dezvoltat mult în ultimii ani 20 de ani în România, iar expertiza noastră a devenit tot mai cunoscută.

Vrem să facem din Uganda o țară cu un IT de top, dar și un exportator puternic. Ne focalizăm pe colaborarea dintre cele două țări, vrem ca Uganda să facă export în Europa, să organizăm misiuni economice, parteneriate academice”, a explicat Homorodean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Băimărenii de la Valyciprihos fac lumină pe Stadionul Viorel Mateianu

Articolul următor

Șoseaua dintre Sălaj și Maramureș, modernizată înainte de termen

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share