Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șoseaua dintre Sălaj și Maramureș, modernizată înainte de termen

Drumarii de pe șoseaua dintre cele două județe promit să o modernizeze în timp record

Constructorii tronsonului de 4,3 km care unește cele două județe au început să toarne stratul de uzură pe DJ 108D, între orașul Cehu Silvaniei și limita cu județul Maramureș, și promit să îl finalizeze în avans față de limita din contract.

Conform ultimelor evaluări realizate în teren de către reprezentanții beneficiarului și antreprenorului, dar și de dirigintele de șantier, lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 85%.

Sunt executate sau în curs de finalizare lucrările: reabilitare drum (infrastructură și suprastructură), inclusiv bandă de încadrare și acostamente; reabilitare de podețe transversale și laterale; execuție de șanțuri betonate și amenajare de taluz; refacere de sistem de semnalizare rutieră (marcaje, indicatoare rutiere, borne); execuție acces la proprietăți, terenuri agricole, drumuri laterale.

“Lucrările finanțate integral din bugetul propriu al județului vin în completarea unei alte investiții pe care o derulăm pe acest drum județean, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, pe sectorul Crișeni – Cehu Silvaniei (22 km). Și tronsonul de drum județean de pe teritoriul județului vecin este în plin proces de modernizare, în baza unui proiect implementat de administrația maramureșeană și finanțat din bani europeni”, a spus Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Valoarea proiectului de reabilitare de pe teritoriul Sălajului este de 7,1 milioane de lei. Șantierul a fost deschis în august 2020, termenul de finalizare prevăzut în contract fiind februarie 2022. Antreprenorul estimează că recepția lucrărilor ar putea fi realizată la sfârșitul lui noiembrie 2021.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Informaticienii clujeni vor forma viitorii specialiști din Uganda

Articolul următor

Județul Cluj va avea sistem digitalizat de videoconferințe și vot electronic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share