Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Raport de activitate pentru primul an de mandat al primarului Oradiei Florin Birta

Primarul Oradiei, Florin Birta, alături de viceprimarii Arina Moș și Marcel Dragoș, și-a prezentat raportul de activitate din primul an de mandat. Anul 2021 a fost puternic influențat de pandemia generată de coronavirus, astfel că preocuparea administrației locale a fost gestionarea crizei sanitare, a cheltuielilor, a economisirii banului public și s-a pus accentul pe atragerea cât mai multor fonduri europene.

Cele mai importante proiecte încheiate, precum şi cele aflate în derulare sunt: parcarea supraetajată de pe strada Braşovului şi cea de pe strada G. Bariţiu, pasajul suprateran din dreptul Universităţii, extinderea liniei de tramvai pe traseul Calea Aradului-Atelierelor, reabilitarea bulevardului Nufărul-Cantemir, noile zone pietonale de pe străzile Libertăţii, Aurel Lazăr şi Piaţa Ferdinand, dar şi modernizarea parcului OTL cu 20 de tramvaie ASTRA-Arad şi 15 autobuze hibrid.

În urma acestei pandemii am trecut prin multe situații dificile. Una dintre ele este actualizarea prețurilor contractelor, pentru că au crescut prețurile materialelor de construcții și atunci, doar acolo, avem aproximativ 80 de milioane de lei în plus, pe care în loc să-i folosim anul viitor la alte investiții, a trebuit să-i suplimentăm pentru aceste contracte de lucrări. Totodată, să nu uităm că avem o problemă în acest moment pe care va trebui să o rezolvăm legată de încălzirea de la iarnă, pentru că prețul gazelor s-a scumpit de la 80-100 de lei/megawatt undeva la aproximativ 500 de lei/megawatt și în acest moment suntem în discuții pentru a lua unele decizii în ceea ce privește prețul gigacaloriei de la iarnă”, a precizat primarul Florin Birta.

Primul an de mandat a fost unul al implementării de noi proiecte pentru dezvoltarea orașului și continuării proiectelor demarate în anii anteriori, dar și al gestionării crizei sanitare generată de pandemia de COVID 19.

Printre obiectivele pe care le-am avut de la început au fost în primul rând creșterea calității vieții, infrastructura, drumuri mai bune în oraș, pasaje pentru decongestionarea traficului, noi spații verzi, atragerea în continuare de investiții, dezvoltarea companiilor locale și servicii publice mai bune. Un proiect la care lucrăm și ținem foarte mult să-l implementăm în următoarea perioadă este digitalizarea, în continuare, a administrației publice locale. Am pus accent pe un transport metropolitan integrat, proiecte de regenerare urbană, parcări compacte în centrul orașului și în cartiere, noi zone pentru tineret și sport, școli, grădinițe modernizate și foarte important, mai ales în această perioadă, un sistem medical la standarde normale”, a mai precizat primarul Florin Birta.

Printre prioritățile administrației publice locale orădene se numără implementarea proiectelor care vizează drumurile și rețelele publice, oferind condiții de trafic mai bune, demne de un oraș european. Administrația și-a propus să facă progrese notabile în dezvoltarea infrastructurii medicale, modernizând unitățile spitalicești și asigurând condiții decente pentru pacienți. Multe dintre proiectele cu un impact major în domeniul sanitar sunt deja în derulare.

Totodată, turismul sustenabil este parte din strategia pe termen lung a orașului Oradea. Sunt folosite resursele și obiectivele turistice de care orașul dispune pentru atragerea turiștilor, se continuă reabilitarea clădirilor din centrul istoric în cadrul programului anual, precum și restaurarea zidurilor Cetății Oradea.

S-au mai dezvoltat proiecte în domeniul educației, culturii, socialului sau siguranței cetățeanului, acestea urmând să fie continuate și în anii următori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Județul Cluj va avea sistem digitalizat de videoconferințe și vot electronic

Articolul următor

Universitatea Tehnică a cumpărat 1.000 de laptopuri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share