Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Tehnică a cumpărat 1.000 de laptopuri

Universitatea din Cluj a achiziționat 3.400 de device-uri pentru a susține educația la distanță

Instituția clujeană de învățământ a achiziționat 1.000 de computere portabile pentru desfășurarea activităților studenților de la buget – licență în cadrul planului de măsuri anticoronavirus aprobat pentru anul universitar 2021–2022.

Laptopurile vor fi alocate celor 12 facultăți ale UTCN proporțional cu numărul de studenți bugetați de la învățământul de licență. Facultățile vor prelua în gestiune laptopurile și le vor aloca în comodat studenților care vor depune la secretariate o cerere motivând necesitatea unui astfel de computer și angajamentul că la încheierea studiilor de licență le vor returna funcționale.

În procesul de alocare, comisiile de burse pe facultate vor ține cont de cazurile sociale, studenții de la ciclul de licență buget, anul I, respectiv ceilalți studenți de la ciclul de licență buget.

În septembrie, UTCN a achiziționat 2.300 de tablete cu acces la internet pentru studenți, 100 de laptopuri și au fost dotate 81 de săli de seminar și laborator cu sisteme all-in-one, camere web pentru conferință, proiectoare, ecrane de proiecție, table interactive, routere wireless și tablete grafice.

Toate aceste acțiuni vizează îmbunătățirea conținutului digital al infrastructurii IT&C a UTCN, în contextul pandemiei, prin achiziția de device-uri cu acces la internet pentru studenții universității și de echipamente necesare desfășurării activității didactice, pentru dotarea sălilor de curs și seminar.

“Odată cu apariția pandemiei de coronavirus, domeniul educației a fost nevoit să adopte schimbări radicale care vizează interacțiunea cadru didactic – student și necesitatea reorganizării infrastructurii existente și utilizarea tehnologiei pentru transmiterea și recepția informațiilor, a aplicațiilor de comunicare și colaborare de pe terminalele mobile conectate la internet.

Pentru a răspunde rigorilor și nevoilor specifice procesului educațional, universitatea a considerat oportună facilitarea accesului la resurse și servicii digitale, prin utilizarea IT&C”, conform conducerii UTCN.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Raport de activitate pentru primul an de mandat al primarului Oradiei Florin Birta

Articolul următor

SEE Property Forum Awards - Winners announced

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share