Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Sibiu a investit într-un tomograf pentru arbori: „Vrem să aflăm mai multe despre starea de sănătate a arborilor”

Primăria Sibiu a investit recent 160.000 de lei pentru achiziționarea unui tomograf pentru arbori: „Vrem să aflăm mai multe despre starea de sănătate a arborilor”, au anunțat autoritățile locale.

„Ca și în cazul oamenilor, diagnoza arborilor se face prin ultrasunete.Tomograful se fixează pe trunchiul copacului și astfel datele sunt colectate, în timp ce un display afișează prin culori diferitele grade de descompunere la interior. Informațiile sunt prelucrate ulterior
printr-o aplicație computerizată, iar în funcție de diagnosticul primit se decid măsuri de management, personalizate pentru fiecare arbore în parte”, explică reprezentanții primăriei.

Scopul diagnozei este acela de a face o analiză a stării de sănătate a arborelui și a riscurilor asociate privind siguranța populației. De aceea, prioritară este verificarea arborilor aflați în proximitatea aleilor pietonale, a drumurilor publice, precum și a altor spații cum sunt locurile de joacă și terenurile de fitness sau sport.

„Vrem să știm cât mai multe detalii despre vitalitatea arborilor din orașul nostru, precum și măsurile care se impun în gestionarea acestora și de aceea, le vom controla periodic starea de sănătate, alături de studenți și speciliști din mediul universitar, în cadrul unui parteneriat semnat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu”, au mai precizat autoritățile sibiene.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Toamna investițiilor la Blaj: 13 obiective cu valoare de peste 15,6 milioane euro

Articolul următor

Strategul Clujului, ales în fruntea NISPA-CEE

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share