Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea din Ardeal care a răpus Covid

Numărul infectărilor în rândul studenților sau profesorilor de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj aproape nu există, raportat la datele publicate de autoritățile medicale din județ.

Aici învață 7.500 de studenți, însă numărul cazurilor de infectări nu depășește 40 – rectorul Anca Buzoianu a luat măsuri speciale de vaccinare și a impus norme sanitare ce trebuie respectate de toată lumea, încă de la începutul pandemiei, conform EVZ. Aceasta a dus la un număr foarte mic de infectări, permițând cursurile cu prezența fizică, stagii și lucrări practice în spitalele din oraș sau laboratoarele UMFIH.

În ultimele două luni au avut loc vaccinări și testări masive. 91% dintre studenți și cadre didactice au vaccinul cu schema completă, ceilalți sunt testați la două zile. Orice caz pozitiv e imediat izolat pentru 14 zile, iar activitatea poate să funcționeze normal. La început, procentul vaccinaților a fost unul mai redus, dar a crescut după ce studenții, angajații și cadrele didactice au priceput ce beneficii poate aduce vaccinul.

„Nu am obligat pe nimeni să se vaccineze. Am discutat cu studenții, i-am îndrumat, am chemat experți în boli infecțioase să le explice cum stă treaba cu virusul și vaccinul. Nu poți să învingi epidemia fără disciplină. Studenții noștri merg zilnic în toate spitalele din Cluj, 60 de sedii unde au activitate. Se pot infecta, dar dacă respectă normele impuse de noi, riscul e mai mic, iar infectarea nu se întâmplă” – Anca Buzoianu

În instituție a fost creat un centru de testare, care oferă servicii și pentru locuitorii orașului sau cadrele sanitare. Sălile de clasă și practică au aparate cu raze ultraviolete, folosite pentru uciderea virusurilor sau bacteriilor. Normele sanitare au fost sintetizate într-un ghid de 39 de pagini. Toți sunt informați că, dacă le încalcă, pot primi sancțiuni, amenzi sau avertismente, trecute la dosar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dezvoltarea automatizării proceselor de producție trebuie să fie însoțită și de creșterea responsabilității privind siguranța în muncă

Articolul următor

Telekom își va primeni infrastructura terestră în zona rurală a Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share