Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BRK Financial și-a lansat obligațiunile la bursă

Directorul BRK propune dezvoltarea serviciilor de market making și produse structurate | Foto: BVB

Prima emisiune de obligațiuni a BRK Financial Group a debutat la Bursa de Valori București (BVB).

Fondurile atrase în cadrul plasamentului privat, 25 de milioane de lei, vor susține extinderea activității de market making al emitentului (MME) și diversificarea portofoliului de produse structurate. Brokerul din Cluj este MME pentru cel mai mare număr de instrumente financiare: 11 acțiuni și o emisiune de obligațiuni.

„Fondurile atrase vor fi alocate pentru extinderea unor linii de business care generează plusvaloare ridicată, mă refer la segmentele de MME și emiterea de produse structurate. De astăzi avem o responsabilitate în plus, cea față de obligatari” – Monica Ivan, director general BRK

Societatea, înființată în 1994, ca Broker Cluj, este singura de brokeraj listată la BVB. Compania a raportat pentru primul semestru din acest an un profit net de 14,8 milioane de lei, o creștere de 95% față de finalul anului trecut. BRK deține SAI Broker și poziții de control în cadrul mai multor start-up-uri.

Acestea sunt Romlogic Technology, Firebyte Games, GoCab Software și REIT Capital, administrator al companiei listate Star Residence Invest. Operațiunile derulate pe contul propriu al BRK au generat, în primele șase luni ale anului, un profit de 10 milioane de lei. Ca parte a planului de extindere pe acest segment, BRK vrea să listeze produse structurate pe alte piețe din Europa Centrală: Polonia, Ungaria, Austria.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maramureșul va promova produsele montane de calitate

Articolul următor

Roșiile de pe Valea Fânațelor din Cluj, un deliciu pentru consumator

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share