Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Numărul vizitatorilor Grădinii Botanice din Jibou s-a dublat în pandemie

Obiectivul turistic și de cercetare din Sălaj a fost “invadat” de vizitatori în acest an de restricții | Foto: CCB

Record de turiști în orașul Jibou, la Grădina Botanică: 90.000 de persoane au vizitat perla turismului sălăjean în primele trei trimestre ale anului.

Deși se află în plină pandemie, obiectivul din Sălaj a atras de două ori mai mulți turiști față de anii precedenți. Turiștii au căutat această destinație deoarece este amenajată o mare parte în aer liber, iar spațiul este suficient, astfel încât nimeni să nu se îngrijoreze că ar putea primi virusul de la altcineva, conform Sălajul Liber.

Anul acesta, Grădina Botanică a fost vizitată de 90.000 de turiști, în perioada ianuarie – septembrie, o medie lunară de 10.000. În anii precedenți cifrele erau de 40-50.000 de turiști. Administrația locală caută soluții pentru a reuși să-i convingă pe turiști să petreacă mai mult timp în orașul de pe Someș. Recent s-a modernizat strada care duce spre Grădina Botanică, fiind amenajate locuri de parcare în plus.

Centrul de Cercetări Biologice (CCB) din Jibou, din subordinea Ministerului Educației a devenit din vară, printr-o hotărâre de guvern, parte a comunității Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. „UBB își întărește prezența în Sălaj: are acum centru de cercetare în Jibou, dorind astfel să contribuie, împreună cu autoritățile locale, la o dezvoltare comunitară bazată pe cunoaștere și inovație în Sălaj.

Putem organiza rațional și eficient cea mai extinsă rețea de grădini botanice din țară, poate chiar din țările din jur: Cluj – Bistrița-Năsăud (Arcalia) – Sălaj, cu rol educațional, în cercetare-dezvoltare-inovare și în relația cu societatea (inclusiv pentru stimularea turismului)”, afirmă rectorul UBB, Daniel David.

CCB este o unitate de educație și cercetare care cuprinde și Grădina Botanică Vasile Fati. Centrul are ca activitate principală managerierea Grădinii Botanice, în contextul activităților de cercetare, microproducție, muzeistice și acvaristice.

Total
12
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Strategul Clujului, ales în fruntea NISPA-CEE

Articolul următor

DotLumen a luat “Nobelul” în design industrial

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
12
Share