Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aleșdul și Beiușul vor avea parcuri industriale construite cu fonduri europene

Consiliul Județean Bihor a solicitat marți, 26 octombrie, printr-o hotărâre adoptată în ședința ordinară, trecerea unor terenuri din proprietatea orașului Aleșd și a Municipiului Beiuș în proprietatea Județului Bihor. Pe aceste terenuri vor fi dezvoltate parcurile industriale.

Vom realiza aceste parcuri în parteneriat cu orașele respective și vom depune cerere de finanțare pentru ca toate lucrările să fie făcute din bani europeni. În urma discuțiilor pe care le-am avut de la ADR Nord-Vest, am aflat că acum se definitivează ghidurile de finanțare, astfel încât vor fi puse la dispozția celor care vor loca în aceste parcuri industriale granturi în valori consistente. Credem că vor fi societăți comerciale interesate să vină în aceste parcuri industriale. Vrem, în esență, să oferim bihorenilor care locuiesc în aceste zone ale județului posibilitatea unui loc de muncă aproape de casă, să contribuim în felul acesta la dezvoltarea economică a zonelor respective și să avem o dezvoltare integrată și unitară a tuturor părților județului Bihor”, a declarat Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Amplasamentul pe care va fi înființat parcul industrial în orașul Aleșd are o suprafață măsurată de 8,5 de hectare. Suprafața terenului din Municipiul Beiuș este de 17,5 hectare.

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) va administra, printr-un protocol încheiat cu Consiliul Județean Bihor, parcurile industriale din județ. Tot ADLO identifică, totodată, terenurile oportune înființării parcurilor, întreprinde demersurile necesare și obține titlul de parc industrial pentru fiecare amplasament.

Total
8
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Berarii din Cluj au luat argintul la Central Europeean Brewers Conference

Articolul următor

Drum Construct va moderniza o șosea de acces spre rețeaua TEN-T

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
8
Share