Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drum Construct va moderniza o șosea de acces spre rețeaua TEN-T

Autoritățile din Sălaj au efectuat operațiunea de predare a amplasamentului către constructor

Antreprenorul Drum Construct a preluat amplasamentul Drumului Județean 109R: DN 1G (Chendrea) – Gălpâia – Romita (DJ 108A), în vederea reabilitării tronsonului în lungime de 8,6 km.

Investiția de 38,8 milioane de lei prevede reabilitarea și modernizarea a 8,6 km de carosabil, a 1 km de trotuare și a unui pod, reabilitarea sau înlocuirea a 24 de podețe, ziduri de sprijin pe 3,2 km, două stații de transport public, montarea de parapete metalice de siguranță și elemente de semnalizare rutieră.

Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni, proiectul fiind finanțat din bugetul propriu al Sălajului. Deși DJ 109R este o arteră rutieră importantă pentru județ, asigurând legătura cu rețeaua transeuropeană de transport TEN-T, prin DN 1G, la E81, respectiv prin DJ 108A, la E60, acesta nu a fost vizat, în ultimii ani, de lucrări de modernizare.

„Lucrurile se vor schimba, iar în cel mult 18 luni, Consiliul Județean va bifa un sector de drum județean pe care se poate circula în condiții de siguranță și confort. Vor fi intervenții complexe, având în vedere că în zona drumului urmează să fie efectuate lucrări pentru aducțiunea apei de la Gilău. Sperăm într-o bună colaborare între constructorul drumului și cel al magistralei de apă”, a punctat președintele instituției, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Total
5
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aleșdul și Beiușul vor avea parcuri industriale construite cu fonduri europene

Articolul următor

Proiect comemorare eroi din județul Satu Mare

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
5
Share