Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Berarii din Cluj au luat argintul la Central Europeean Brewers Conference

Premianții de la Budapesta și-au prezentat trofeul recent câștigat

Berăria artizanală Bere a la Cluj a câștigat o medalie de argint la ediția din acest an a Central European Brewers Conference (CEBC) cu un sortiment de bere maro în stil English Porter, produsă la fabrica de pe Calea Baciului.

Evenimentul a avut loc la Budapesta, cu participarea a 24 de fabricanți de bere artizanală din Europa și America de Nord (Italia, Cehia, Suedia, Croația, Ungaria, Cipru, Canada, România), conform Cluj Info.

Ferencz Vigh, cofondator al berăriei, a relatat că producția la fabrica din Baciu a început în 2018, când societatea a obținut autorizațiile de funcționare, dublată de o perioadă lungă de căutări în privința stabilirii stilurilor și a sortimentelor. Echipa de producție este coordonată de către maestrul berar Alex Stoian.

În perioada pandemiei, societatea a achiziționat două fermentatoare noi și a îmbunătățit tehnologia de fabricație, reușind să introducă alte sortimente și să schimbe designul ambalajelor. Printre noutățile acestui sezon se vor număra o bere cu specific german și alta de Crăciun.

Producătorul clujean își comercializează berea în localuri profilate pe băuturi artizanale din Cluj, dar și din magazine de specialitate situate în complexe comerciale. La CEBC au participat producători și distribuitori de materii prime și echipamente și au fost organizate secțiuni cu discuții despre problemele din industrie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se lansează plata cu cardul în WELTHEE, platforma inovatoare de investiții

Articolul următor

Aleșdul și Beiușul vor avea parcuri industriale construite cu fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share