Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cetatea Oradea și Turnul Croitorilor din Cluj Napoca pot fi vizitate virtual

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a organizat în perioada 20-21 octombrie o vizită tematică pentru promovarea patrimoniului istoric din Regiunea de dezvoltare Nord-Vest. La evenimentul desfășurat în cadrul proiectului RFC – Recapture the Fortress Cities au participat, fizic și online, reprezentanți ai autorităților publice din cinci țări. Schimburile de bune practici au fost realizate pe parcursul unor ateliere, dezbateri, vizite la muzee și obiective de patrimoniu.

Două tururi virtuale finanțate de ADR Nord-Vest prin acest proiect au fost lansate în premieră pe parcursul evenimentului. Unul dintre ele Turul Turnului Croitoilor, prin colaborarea cu Primăria Cluj-Napoca [Serviciul Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale]: https://my.treedis.com/tour/turnul-croitorilor.

Turul virtual al Cetății Oradea

Cel de al doilea este Turul Cetății Oradea, în colaborare cu Muzeul Țării Crișurilor [Complex muzeal – Muzeul Orașului Oradea]: https://my.treedis.com/tour/cetatea-oradea.

În cadrul vizitei tematice au fost prezentate două dintre castrele romane finanțate prin Programul Operațional Regional, Porolissum Moigrad din Județul Sălaj (POR 2007-2013), respectiv Potaissa Turda din Județul Cluj, proiect aflat în implementare prin POR 2014-2020.

Invitații au avut ocazia să admire vestigiile istorice expuse și reconstituirile prezentate prin realitate virtuală și augmentată din cadrul Expoziției LIMES – Frontierele Imperiului Roman în România, găzduită de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, și din cadrul Expoziției CLIO HIGH TECH, găzduită de Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

Proiectul RFC beneficiază de o finanțare europeană prin programul Interreg Europe și are drept obiectiv îmbunătățirea politicilor publice direcționate spre revitalizarea sustenabilă a clădirilor și a structurilor de patrimoniu prin îmbunătăţirea coexistenţei dintre fortificaţiile situate în oraşe, cetăţile aflate în proximitatea oraşelor şi perimetrul urban care înglobează aceste fortăreţe şi situri fortificate de o mare importanţă la nivel european.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a lansat licitația pentru reabilitarea fostei Policlinici Mari din Oradea

Articolul următor

Alukönigstahl a semnat business în valoare de 17 milioane de euro pentru sisteme arhitecturale în primele 9 luni ale anului 2021

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share