Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Propuneri de intervenții ecologice în zona poluată a Băii Mari

Pe terenurile depoluate urmează să fie instalat mobilier urban modern | Foto: SPIRE

Tinerii de la Colegiul de Artă Baia Mare (CABM) sunt implicați într-un proiect de intervenții menite să reducă poluarea în perimetrul terenurilor care au fost afectate din oraș.

Atelierul a avut ca tematică designul eco al microintervențiilor în siturile SPIRE. Elevi și cadre didactice de la CABM au susțin exerciții de analiză senzitivă a terenurilor pilot. Ei au creat designurile SPIRE Totem (element reper simbolic) și de mobilier urban, dar și amenajarea unor modele de spații publice care pot fi replicate.

Baia Mare se numără printre primele orașe din Uniunea Europeană care au demarat proceduri de decontaminare pentru solurile poluate cu metale grele folosind soluții bazate pe natură. Locuitorii au fost implicați deja în acțiuni de conștientizare și de plantare pe terenurile poluate din oraș, acțiune desfășurată în cadrul proiectului UIA Spire.

Proiectul experimentează soluții ecologice de regenerare de mediu, economică și socială. În trecut au existat probleme legate de poluarea solului în diferite zone, iar proiectul își dorește să le rezolve și să îi implice activ pe cetățeni în implementarea soluțiilor identificate și în dezvoltarea orașului.

Parteneriatul național este coordonat de municipiu alături de Urbasofia, Indeco Soft, ARIES Transilvania, Zona Metropolitană Baia Mare, Universitatea de Științe Agricole și Clusterul Green Energy, ambele din Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SPEEDWELL începe lucrările pentru SPACEPLUS

Articolul următor

Antreprenori de succes, mentori, pentru o zi, pentru tinerii antreprenori

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share