Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei atracții naturale din Căbești – Pădurea Craiului – au devenit arii naturale protejate

Trei atracții naturale din comuna Căbești au devenit arii naturale protejate de interes județean printr-o hotărâre a Consiliului Județean Bihor adoptată marți, 26 octombrie, în ședința ordinară. Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate le va integra în rețeaua Natura 2000 prin conectarea lor la situl Natura 2000 Pădurea Craiului – Defileul Vadul Crișului

Cheile Strâmturii

Cele trei atracții sunt (1) Valea Dâlbii – Peștera Ușorilor – Cheile Strâmturii, (2) Râul Pietrificat de pe Sohodolul Căbeștilor (Valea Gropii) și (3) Cucuruzul – Valea Cascadei – Valea Iederii de pe Sohodolul Căbeștilor.

Valea Dâlbii

Este un proiect inedit. Sunt convins că acest proiect este unul unic. Practic, județul Bihor a întocmit o documentație pentru ca anumite obiective din comuna Căbești, obiective cu potențial turistic important, să fie cuprinse într-o zonă naturală protejată și în felul acesta să creăm condiții pentru protejarea mediului înconjurător, dar și pentru ca oamenii să poată să se bucure de ceea ce ne oferă natura în județul nostru. Am fost în teren cu echipa Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate și cu doamna primar din comuna Căbești. Un asemenea obiectiv va contribui la dezvoltarea zonei atât din punct de vedere economic, cât și turistic. E vorba de o arie de peste 100 de hectare care cuprinde toate cele trei obiective și odată instituit acest regim de arie protejată, va exista posibilitatea accesării unor fonduri europene”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan.

Toate cele trei obiective se situează în Munții Pădurea Craiului. Primul obiectiv, Valea Dâlbii – Peștera Ușorilor – Cheile Strâmturii, se întinde pe o suprafață de 27,2 hectare, Râul Pietrificat pe o suprafață de 59,8 hectare, iar Cucuruzul – Valea Cascadei – Valea Iederii se întinde pe 22,8 hectare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patru oferte pentru fezabilitatea viitoarelor noduri de pe A3

Articolul următor

Fundația Comunitară Oradea a lansat programul Youth CommUNITY

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share