Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

12 universități din România au fost incluse într-un top american de specialitate

Open Robotics Intelligent Grid 2023

Un număr de 12 universități din România au fost incluse în topul Best Global Universities, însă doar cinci dintre acestea sunt situate în Top 1000 universități. Prima este Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, a doua fiind Universitatea de Vest Timișoara.

UVT este poziționată pe locul 2 dintre cele 12 universități românești cuprinse în top. La nivel internațional UVT ocupă locul 738 din totalul celor 1750 de universități ierarhizate în acest an, respectiv locul 304 între universitățile din Europa incluse în top. În privința domeniilor științifice, domeniul Fizică s-a poziționat cel mai bine în cazul UVT, fiind situat pe locul 235 la nivel mondial din 750 de universități care ofertează programe de studii similare.

La realizarea clasamentului, cele mai importante procente în ceea ce privește criteriile de departajare au fost reputația mondială și cea regională, respectiv numărul de publicații regăsite în topul celor mai citate 10% publicații, cu 12, 5% fiecare, respectiv numărul publicațiilor științifice, impactul normalizat al citărilor, respectiv procentul publicațiilor regăsite în topul celor mai citate 10% publicații cu 10%.

În privința ierarhizării domeniilor de știință, topul Best Global Universities Subject Rankings reflectă performanța cercetării universităților în 28 de domenii de studii și are la bază analiza datelor bibliometrice din perioada 2015-2019, extrase din baza de date Web of Science, o platformă web care acoperă peste 21.300 din cele mai influente și mai importante reviste științifice din întreaga lume în domeniile: științe, științe sociale, arte și științe umaniste.

Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara este penultima în clasamentul românesc, respectiv 1672 în clasamentul general

Best Global Universities Rankings este o clasificare realizată de US News & World Report din SUA ca răspuns la dorința tot mai mare a tinerilor americani de a se înscrie la programe de studii ale universităților din afara țării și oferă un ranking al universităților de top din lume în scopul de a-i ghida în alegerea celor mai potrivite. Clasificarea este realizată cu sprijinul Clarivate Analytics și a fost publicată pentru prima dată în anul 2015.

Mai multe informații despre clasament găsiți pe internet https://www.usnews.com/education/best-global-universities/romania

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul are proiecte de 90 de milioane de euro pe programul „Anghel Saligny"

Articolul următor

Compania Națională de Investiții va ridica la Lugoj o nouă bază sportivă în valoare de șapte milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share