Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sun Pharma a făcut României o donație de 3,2 milioane de euro

O donație de cutii de medicamente de tratare a coronavirusului de 16 milioane de lei, destinată bolnavilor de Covid-19 din România, a fost realizată de grupul Sun Pharma, prin societatea Terapia Cluj.  

Donația cuprinde 48.500 de cutii de Favipiravir. Guvernul României a adoptat o hotărâre pentru acceptarea donaţiei, urmând ca medicamentele să fie repartizate unităților spitalicești. Potrivit Ministerului Sănătății, medicamentele se vor repartiza gratuit în unitățile sanitare care tratează bolnavii de Covid-19, fiind suficiente pentru 50.000 de pacienţi cu coronavirus.

„Ministerul Sănătății a reglementat ca Favipiravir să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală. Conform protocolului național de tratament al bolnavilor infectați cu SARS-Cov-2, este recomandat de a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu noul coronavirus în prima săptămână de boală”, a transmis ministrul sănătății, Attila Cseke.

Conducerea Terapia a anunțat, anul trecut, că a primit undă verde din partea Sun Pharma, grupul în care aceasta este afiliată, de a demara producția preparatului FluGuard (Favipiravir) care s-a dovedit eficient împotriva Covid-19. Terapia și-a propus să fabrice preparatul în România, în colaborare cu o altă companie de aici, pentru a asigura aprovizionarea stabilă și accesul rapid al pacienților la tratament.

Acesta este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia din 2014 pentru a trata infecțiile cauzate de virusul gripal, fiind fabricat de Sun Pharma. Deoarece și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor cu coronavirus este utilizat la scară largă în protocoalele terapeutice din Rusia, China.

Total
21
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Studenții politehniști au vizitat un șantier rezidențial din Cluj

Articolul următor

Ieșirea din criza energetică: reducerea consumului și producția proprie

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
21
Share