Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sun Pharma a făcut României o donație de 3,2 milioane de euro

O donație de cutii de medicamente de tratare a coronavirusului de 16 milioane de lei, destinată bolnavilor de Covid-19 din România, a fost realizată de grupul Sun Pharma, prin societatea Terapia Cluj.  

Donația cuprinde 48.500 de cutii de Favipiravir. Guvernul României a adoptat o hotărâre pentru acceptarea donaţiei, urmând ca medicamentele să fie repartizate unităților spitalicești. Potrivit Ministerului Sănătății, medicamentele se vor repartiza gratuit în unitățile sanitare care tratează bolnavii de Covid-19, fiind suficiente pentru 50.000 de pacienţi cu coronavirus.

„Ministerul Sănătății a reglementat ca Favipiravir să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală. Conform protocolului național de tratament al bolnavilor infectați cu SARS-Cov-2, este recomandat de a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu noul coronavirus în prima săptămână de boală”, a transmis ministrul sănătății, Attila Cseke.

Conducerea Terapia a anunțat, anul trecut, că a primit undă verde din partea Sun Pharma, grupul în care aceasta este afiliată, de a demara producția preparatului FluGuard (Favipiravir) care s-a dovedit eficient împotriva Covid-19. Terapia și-a propus să fabrice preparatul în România, în colaborare cu o altă companie de aici, pentru a asigura aprovizionarea stabilă și accesul rapid al pacienților la tratament.

Acesta este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia din 2014 pentru a trata infecțiile cauzate de virusul gripal, fiind fabricat de Sun Pharma. Deoarece și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor cu coronavirus este utilizat la scară largă în protocoalele terapeutice din Rusia, China.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studenții politehniști au vizitat un șantier rezidențial din Cluj

Articolul următor

Ieșirea din criza energetică: reducerea consumului și producția proprie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share