Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Electric Castle face festival în halele Rulmentul

Creatorii festivalului de la Bonțida vor organiza primul lor eveniment din Brașov pe platforma industrială Rulmentul | Foto: Electric Castle

Festivalul de la Castelul Banffy din Bonțida va avea, de anul viitor, o extensie în municipiul Brașov, în viitorul parc Rulmentul. Primul pas în afara comunei Bonțida a fost făcut deja în 2021, prin organizarea festivalului și la Cluj-Napoca.  

Consiliul Local (CL) Brașov a votat pentru un parteneriat cu Electric Castle, care organizează festivalul din Cluj. “Parteneriatul este legat de organizarea unui nou festival concept la Brașov, în Parcul Rulmentul. Festivalul Electric Castle, așa cum îl știți, rămâne la Bonțida, lângă Castelul Banffy, și va fi creat un nou festival la Brașov”, au explicat organizatorii evenimentului de la Cluj. Anul acesta, festivalul s-a derulat pe parcursul a 10 zile, în Bonțida și în centrul municipiului Cluj-Napoca, în 30 de locații.

Zgomotul și traficul, în atenția municipalității

“Până când vom putea implementa în teren cea mai bună soluție pentru viitorul parc din Rulmentul, terenul va fi curățat și folosit pentru organizarea unui festival de muzică: Electric Castle la Brașov. CL a votat cu unanimitate asocierea dintre Primăria Brașov și organizatorii Electric Castle. Orașul nostru se va schimba în următorii ani și va deveni un pol de atracție pentru cei care iubesc aceste festivaluri.

Organizatorii se vor asigura de liniștea din timpul nopții, iar noi, alături de specialiștii în trafic, vom veni cu soluții astfel încât impactul asupra circulației din zonă să fie unul minim. Alături de festivalurile cu istorie deja la Brașov, Electric Castle şi Massif by Untold vor face orașul să vibreze în anii ce urmează”, consideră edilul brașovean Allen Coliban.

Active vândute pe 2,5 milioane de euro 

Rulmentul a fost cea mai veche și cea mai complexă fabrică din România, care producea lagăre, angrenaje și organe mecanice de transmisie. În 2008 s-a încercat privatizarea, dar societatea care a cumpărat uzina, Tâmpa Resort, nu a achitat prețul de 35 de milioane de euro la care s-a angajat. Privatizarea a fost apoi anulată. A fost cea de a 13-a încercare de vânzare a uzinei. În 2009, pachetul de bunuri mobile ale societății a fost vândut unei firme din Brașov, deținută de un consorțiu de lichidatori, cu 2,5 milioane de euro.

Creatorii Untold au fost selectați, în toamnă, de către municipalitatea brașoveană pentru conceptul de divertisment Massif, care să să facă din Poiana Brașov cea mai atractivă stațiune montană pentru tineri din Europa și să permită un flux permanent de turiști. Conceptul vizează două festivaluri: de iarnă (prima ediție în februarie-martie 2022) și de vară. Primăria a analizat și propuneri depuse de alți organizatori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Străzile din Beiuș vor fi modernizate prin Programul Anghel Saligny

Articolul următor

Proiecte de 18 milioane € aprobate pentru Zalău pe programul național de investiții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share