Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Examene de verificatori de proiecte în Ardeal

Municipii precum Brașov, Cluj-Napoca și Timișoara vor găzdui o sesiune de atestare tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici.

România se confruntă cu deficit mare de experți tehnici pe diverse domenii, a motivat Attila Cseke, ministrul dezvoltării. El a precizat că sesiunea se va ține în perioada 18–21 decembrie, în afară de București, și în centrele regionale de examinare din Brașov, Cluj-Napoca, Iași Constanța, Timișoara, conform calendarului de pe site-ul ministerului.

“Nevoia organizării examenului vine în contextul în care, din totalul de experți tehnici atestați, 50% au peste 70 de ani. În 24 de județe din țară nu există niciun expert specializat pe securitatea la incendiu și sunt foarte puțin experți în securitatea clădirilor la cutremur.

Am modificat procedura de concurs, astfel că examenul se va desfășura exclusiv în scris, sub formă de test-grilă, păstrând confidențialitatea candidaților”, a menționat ministrul.

În securitatea la incendiu sunt atestați 47 de experți tehnici cu drept de practică valabil. Candidații trebuie să aibă cel puțin 8, respectiv 12 ani de experiență profesională. Lucrările lor vor fi evaluate de alte comisii decât cele care vor organiza testele. Aceste comisii vor fi alcătuite, pe lângă experții și verificatorii atestați în prezent, și din specialiști în domeniu și profesori universitari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spital pe opt niveluri cu heliport, construit prin PNRR la Arad

Articolul următor

Culoar verde-albastru al Someșului, cerut de 21 de organizații

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share