Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

50 de noi afaceri pe un drum turistic modernizat din zona Clujului

Drumul recent modernizat unește trei localități turistice din județul Cluj

1.500 de locuri de muncă directe și 50 de business-uri  noi au fost deschise pe parcursul implementării proiectului de modernizare a șoselei din zona turistică Răchițele – Prislop – Ic Ponor.

Odată cu finalizarea lucrărilor s-au înregistrat creșterea vitezei de deplasare în zonă și intensificarea traficului rutier. Recepția finală a lucrărilor de modernizare și reabilitare a vizat un sector de 20,5 km din DJ 108C, fiind realizată de autoritățile județene.

“Investiția a creat premisele unei dezvoltări accelerate a acestui întreg areal, afectat anterior de starea de degradare generală a drumurilor. Au fost asigurate condițiile pentru o dezvoltare durabilă a mediului înconjurător, prin valorificarea eficientă a potențialului natural al regiunii și includerea într-un circuit regional-național” – Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările au constat în realizarea sistemului rutier, de la fundație la două straturi de asfalt. Au fost realizate elemente de scurgere a apelor (șanțuri, rigole, drenuri, nouă poduri noi, 131 de podețe reparate), ziduri de sprijin, elemente de siguranță (plasă de protecție împotriva căderii pietrelor și alunecărilor de teren, parapeți metalici în zonele unde acest lucru s-a impus), marcaje și semnalizare rutieră.

Total
14
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

West Company și-a prezentat noile piscine în Germania

Articolul următor

1,6 miliarde de euro pentru apă, canalizare şi împăduriri prin PNRR pentru România

Citește și:
Citeste mai mult

Ryanair reia zborurile Oradea – Londra

Ryanair va relua zborurile din Oradea spre aeroportul Londra Stansted, începând din 1 februarie. Pe platforma companiei, biletele…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
14
Share