Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

1,6 miliarde de euro pentru apă, canalizare şi împăduriri prin PNRR pentru România

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, a anunțat vineri, 5 noiembrie 2021, că România va avea la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) un miliard de euro penstru dezvoltarea sistemelor de apă și canalizare și peste 600 de miliarde de euro pentru împăduriri.

Managementul apei este un domeniu foarte important, vom avea peste 1 miliard de euro buget pentru dezvoltarea sistemelor de apă şi canalizare în România. Avem infrigement la acest capitol şi trebuie să avem rezultate concrete, să demonstrăm Comisiei că suntem în măsură să tratăm aceste probleme aşa cum trebuie. A doua componentă, la fel de importantă, este partea de protecţie a biodiversităţii, aici vom avea peste 600 de milioane pentru împăduriri şi sute de milioane pentru biodiversitate, pentru planuri de management, pentru refacere de habitat, pentru protejarea pajiştilor cu înaltă valoare genetică”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

De asemenea, ministrul a precizat că și domeniul deșeurilor va beneficia de investiții prin PNRR: „Managementul deşeurilor, a treia componentă care beneficiază de fonduri atât pentru platformele depozitare voluntară a deşeurilor nemenajere, adică cele care nu se ridică de către firmele de salubrizare şi aici vom avea peste 500 de primării care vor putea beneficia de finanţare pentru a realiza asemenea platforme şi vom finanţa, de asemenea, 15 platforme mari pentru zonele urbane, acolo unde pot fi depozitate deşeurile din construcţii, deşeurile de metal, de plastic, de lemn, cauciucurile, deşeurile periculoase, toate deşeurile care ulterior pot ajunge la reciclare şi pot reintra în circuitul economic”.

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

50 de noi afaceri pe un drum turistic modernizat din zona Clujului

Articolul următor

Timișoara pregătește lansarea licitației pentru ridicarea unui nou stadion cu 9000 de locuri

Citește și:
Citeste mai mult

Ce este Business Intelligence?

Business Intelligence (BI) este procesul prin care o organizație folosește strategii și tehnologii pentru a transforma datele în…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
3
Share