Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara pregătește lansarea licitației pentru ridicarea unui nou stadion cu 9000 de locuri

Timișoara se pregătește pentru noi arene sportive, chiar dacă acestea vor deveni realitate peste mai mult timp. Viceprimarul Cosmin Tabără, responsabil cu activitatea sportivă, i-a propus primarului Dominic Fritz documentația pentru lansarea licitației în vederea ridicării unui stadion de tip ”Lego”, la ieșirea din Timișoara spre Buziaș. În același timp anunță că a fost aprobat avizul de mediu pentru stadionul ”de jucărie” pe care CNI îl va face pe strada Costică Rădulescu.

”Înaintez primarului Dominic Fritz documentația pentru a scoate la licitație stadionul de tip ”lego”, proiect tehnic și execuție, stadion cu 9.000 de locuri, ce va fi situat la fosta Optica în față. Avem nevoie de un stadion nou, nu doar pentru fotbal, ci și pentru alte sporturi, dar și acțiuni culturale și concerte. Documentația pentru această investiție este finalizată de o săptămână, dar am așteptat soluționarea, chiar și temporară, a problemei cu furnizarea agentului termic. ”, a anunțat Tabără.

De asemenea, el aduce o altă veste bună. O nouă etapă birocratică a fost trecută de proiectul stadionului pe care Compania Națională de Investiții o va ridica pe terenul din spatele stadionului ”Dan Păltinișanu”, pe strada Costică Rădulescu.

”Săptămâna aceasta a fost aprobat avizul de mediu pentru baza sportivă de pe str. Costică Rădulescu, finanțată de CNI. După perioada de zece zile legală de contestații, următorul pas este eliberarea autorizației de construcție de către Primăria Timișoara. Partea birocratică pentru acest proiect a durat nepermis de mult. Baza similară de la Petroșani, pornită în același timp cu Timișoara, este aproape gata, iar la Sânnicolau Mare, în două luni, s-a ajuns la faza de ridicare a tribunelor. Este rușinos pentru noi că am rămas atât de mult în urmă din motive birocratice, dar mă bucur că măcar acum se fac pași mai concreți pentru începerea lucrărilor. Sper să recuperăm timpul pierdut și anul viitor să ne putem bucura de această bază. Arena de pe str. Costică Rădulescu se face cu bani de la CNI, iar stadionul “lego” cu bani din bugetul de investiții, așadar nu implică sume din bugetul de funcționare și nu afectează subvențiile pentru Colterm. ”, mai spune Tabără.

Chiar dacă acesta e plin de optimism, semnalul transmis este să… nu fim și noi prea optimiști. Vine iarna, deci nu vor veni acum buldozerele pe teren.

”Suntem în prag de iarnă, veștile de astăzi nu înseamnă că de mâine vom vedea utilaje pe șantierele acestor obiective de infrastructură sportivă. Suntem însă pe drumul cel bun și mi-am luat angajamentul de a urmări îndeaproape aceste investiții necesare pentru Timișoara”, încheie viceprimarul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

1,6 miliarde de euro pentru apă, canalizare şi împăduriri prin PNRR pentru România

Articolul următor

Timișul are cel mai mare salariu mediu net din Regiunea Vest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share