Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Satele din Ardealul de Nord se vor inteligente, pe model european

Participanții la workshopul din Austria au dezbătut eficiența turbinele eoliene și satele inteligente | Foto: GAL-NP

Președintele Grupului de Acțiune Locală Napoca Porolissum (GAL-NP), Adina Pășcoiu, a participat la un workshop regional în cadrul proiectului SmartRural21 în Stanz im Mürztal (Austria).

Evenimentul s-a desfășurat în format hibrid, fizic și online. Prima zi a fost marcată de o vizită montană, unde participanții au observat eficiența turbinelor eoliene, managementul dezastrelor și prevenția inundațiilor. A doua zi programul a fost mai aplicat, despre satele inteligente, în prezența primarului Fritz Pichler și al lui Julian Gschnell, de la Ministerul Federal al Agriculturii, Regiunilor și Turismului.

“Tematica energiei alternative și sustenabile este centrală, dar se discută și despre modul în care satele smart sunt viitorul comunităților rurale. Ne vom întoarce cu idei noi și inovatoare pe care să le implementăm în teritoriul nostru”, a relatat oficialul GAL-NP.

În cadrul evenimentului s-au dezbătut dezvoltarea satelor inteligente în Letonia, planurile în legătură cu această nișă inovativă pentru toate mediile rurale pe plan european, viziunea participanților derivată din experiența lor conceptuală și practică față de Smart Village.

GAL-NP grupează localități din Cluj și Sălaj, având ca obiectiv principal dezvoltarea mediului rural. Teritoriul său cuprinde comunele Aghireșu, Beliș, Călățele, Căpușu Mare, Gilău, Izvoru Crișului, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Mărișel, Rîșca, Săcuieu, Sâncraiu și orașul Huedin.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maramureșul are proiecte de 200 de milioane de euro pe “Anghel Saligny”

Articolul următor

Nușfalău și Suplacu, viitoare puncte cheie pe autostrada Sălaj - Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share