Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Federația de Sporturi cu Obstacole din România, lansată oficial

Competițiile de sporturi cu obstacole își găsesc un cadru instituționalizat în țară | Foto: Spartan Race România

Sportul cu una dintre cele mai spectaculoase ascensiuni la nivel global din ultimii 10 ani își începe oficial parcursul și în țara noastră.

Lansarea Federației de Sporturi cu Obstacole (OCR) România a fost un eveniment organizat simultan pe patru continente și coordonat de la Cluj, având loc în cadrul ediției inaugurale a Conferinței Naționale de Sporturi cu Obstacole din România.

Au luat cuvântul președintele Federației Europene de Sporturi cu Obstacole FISO, Stefano Zappa (Italia); președintele Federației Continentale de Sporturi cu Obstacole Asia-Pacific, Alberto C. Agra (Filipine); coordonatorul Global pentru Divizia de Adventure Racing a FISO, Arancha Alamo (Uruguay).

De asemenea, au participat directorul Adjunct al Federației de Sporturi cu Obstacole din SUA, Russ Blatt; președintele UNAA, Liga Oficială de Ninja Sport a FISO, Robert Clark (SUA); directorul de vânzări al OCR Sport Hungary, Attila Szoo (Ungaria); coordonatorul programelor de antrenorat ale FISO pentru Europa, Nayibe Statia (Olanda).

Partea română a fost reprezentată de locțiitorul comandantului Corpului Multinațional Sud-Est NATO, generalul Constantin Ciolponea; managerul campaniei „Mediu sigur pentru copii în sport”, Cristina Vlădescu, Terre des Hommes România; directorul sportiv al OCR România, Diana Harțan; președintele OCR România, Raul Fodor.

În cadrul evenimentului s-au prezentat cele patru ramuri ale sporturilor cu obstacole care se vor dezvolta în România începând cu 2022, precum și oportunitățile pe care acestea le deschid pentru organizațiile din țară.

Au fost dezbătute strategia de dezvoltare a acestui sport în Europa pentru următorii doi ani, desemnarea României la conducerea Comitetului de Dezvoltare Strategică a FISO, strategia de dezvoltare și accesul în cadrul programelor de antrenorat pentru România, dar și detalii legate de afiliere sau de parteneriate.

Una dintre competițiile de profil cele mai spectaculoase din acest an din România, Spartan Trifecta Weekend, va fi organizată la Cheile Grădiștei, în perioada 13-14 noiembrie.

Cursele de alergare cu obstacole sunt o ramură sportivă compusă dintr-o serie de discipline și evenimente în care atleții combină alergarea cu depășirea unor obstacole naturale sau construite. Distanțele pe care se organizează competițiile încep de la 100 m și pot ajunge la peste 100 km.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Blaj, Bosch oferă stații de încărcare pentru maşini electrice, alimentate de panourile fotovoltaice ale fabricii

Articolul următor

Se profilează o ofertă de cumpărare pentru fostul sediu al Remin

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share